Αδίκησε τον εαυτό του…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Τέλος στο αήττητο σερί των έξι αγωνιστικών για τους "κιτρινόμαυρους"

Στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” μπήκε τελικά το τέλος στο αήττητο σερί που “έτρεχε” ο ΑΡΗΣ τις τελευταίες έξι αγωνιστικές. 

Με… μπόλικη αστοχία, λάθη και ατυχία, οι “κιτρινόμαυροι” γνώρισαν την ήττα από τον Ολυμπιακό με το βαρύ 4-1, παίζοντας σε κάποια σημεία του παιχνιδιού με αφέλεια. Στοιχεία που εν τέλει τους κόστισαν.

Η ομάδα του Παντελίδη ήταν ανώτερη για ένα 20λεπτο. Είχε τις ευκαιρίες για να σκοράρει, χωρίς όμως ουσία στην τελική προσπάθεια και αργές αντιδράσεις. Μέχρι που ήρθε το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού στο 25′ με τον Μασούρα, για να ακολουθήσει οκτώ λεπτά αργότερα εκείνο του Ποντένσε. Σε δύο αδράνειες της άμυνας, που κόστισαν.

Ο ΑΡΗΣ μπήκε ξανά στο ματς με τον Μαρτίνες στο 74, αλλά η χαρά του δεν κράτησε πολύ. Δύο λεπτά αργότερα ο Ποντένσε έκανε το 3-1 και στις καθυστερήσεις ο Γκερέιρο διαμόρφωσε το τελικό 4-1. 

Με Φετφατζίδη τελικά στο “10” (4-2-3-1)

Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός φαινόταν ότι κέρδιζε έδαφος τις τελευταίες ημέρες. Και αυτό επιβεβαιώθηκε με την παρουσία του στην αρχική ενδεκάδα αντί του Ντιγκινί και πίσω από τον Γιουνές. Λάρσον-Γκαρσία ήταν οι δύο εξτρέμ, με το δίδυμο Σιώπη-Ματίγια να διατηρείται στα χαφ. Ιδια έμεινε και η άμυνα, με τους Βαλεριάνο, Ρόουζ, Βέλεθ, και Κόρχουτ μπροστά από τον Κουέστα.

Επιστροφή Ομάρ στον Ολυμπιακό (4-2-3-1)

Ο Πέδρο Μαρτίνς επανέφερε τον Ελβετό μπακ στο δεξί άκρο της άμυνας, την οποία συμπλήρωναν οι Μεριά, Μιράντα και Κούτρη μπροστά από τον Σα. Ο Γκιγιέρμε τον Μπουχαλάκη ξεκίνησαν στα χαφ, με τον Φορτούνη λίγο πιο μπροστά. Ποντένσε-Μασούρας ήταν στα άκρα της επίθεσης και ο Χασάν στην κορυφή

Καλύτερος ο ΑΡΗΣ αλλά δεν έμπαινε…

Το πρώτο 20λεπτο του ματς ανήκε στον ΑΡΗ, ο οποίος πίεσε ψηλά και οδήγησε τον Ολυμπιακό σε λάθη που του έδωσαν εξτρά επιθέσεις. Οι “κιτρινόμαυροι” επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα του Φετφατζίδη και να παίξουν στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, αλλά ήταν αναποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια. Στο 11′ ο 28χρονος μεσοεπιθετικός βγήκε απέναντι στον Σα αλλά τον πρόλαβε τελευταία στιγμή ο Μερία. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού ήταν πρωταγωνιστής στη μεγαλύτερη ευκαιρία του ΑΡΗ, στο 24′, όταν βγήκε πάλι με πρόσωπο την εστία και το πλασέ του πέρασε παράλληλα με αυτήν.

Η κόκκινη που… δεν έδειξε ο Σιδηρόπουλος και η πρώτη αδράνεια της άμυνας

Στο 24′ ο Γκιγιέρμε σήκωσε επικίνδυνα το πόδι και χτύπησε τον Σιώπη σε διεκδίκηση της μπάλας, με τον Σιδηρόπουλο να του χαρίζει την απευθείας κόκκινη. Στην αμέσως επόμενη φάση ήρθε και το πρώτο γκολ των γηπεδούχων σε αδράνεια της άμυνας του ΑΡΗ. Ο Ομάρ γέμισε στην περιοχή και ο Μασούρας, που σύγκλινε από τα αριστερά προς τα μέσα, σκόραρε από κοντά για το 1-0.

Δεύτερη αδράνεια και 2-0…

Ο ΑΡΗΣ δεν μπόρεσε να αντιδράσει γρήγορα και όσο προσπαθούσε να βάλει ξανά σε εφαρμογή του πλάνο του, ο Ολυμπιακός πέτυχε και δεύτερο γκολ. Στο 35′ η άμυνα των “κιτρινόμαυρων’ εκτέθηκε και πάλι, με τον Ποντένσε να μπαίνει μόνος από τα αριστερά στην περιοχή και το σουτ του να καταλήγει στα δίχτυα, αφού πρώτα κόντραρε στον Βαλεριάνο.

Δύο γκολ σε δύο λεπτά!

Αφού το πρώτο μισάωρο της επανάληψης πέρασε χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις και ρυθμό από τις δύο ομάδες, μέσα σε ένα δίλεπτο πήγαν να έρθουν τα πάνω-κάτω. Αρχικά στο 74′ ο Μαρτίνες ήρθε από τον πάγκο και με σουτ εντός περιοχής έκανε το 2-1 βάζοντας ξανά την ομάδα του μέσα στο ματς. Δύο λεπτά αργότερα όμως και μετά το λάθος του Ματίγια, ο Ποντένσε πήρε τη μπάλα και έβαλε τον Ολυμπιακό και πάλι μπροστά με διαφορά δύο γκολ. Αφού πρώτα η προσπάθεια του, κόντραρε στον Βέλεθ.

Το τελικό 4-1 διαμορφώθηκε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με την κοντινή κεφαλιά του Γκερέιρο και με τη σέντρα του Κούτρη να κοντράρει πρώτα στον Βέλεθ. Νωρίτερα βέβαια ο ΑΡΗΣ θα μπορούσε να μειώσει εκ νέου, με την κεφαλιά του Ρόουζ από το κόρνερ του Μαρτίνες να περνάει λίγο άουτ. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
ΒΟΗΘΟΙ: Πολυχρόνης Κωστάρας (Αιτ/νίας), Δημήτρης Γκάγκας (Λάρισας)
4ος: Γιώργος Τάσος (Ηπείρου)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 24′ Γκιγιέρμε, 31′ Χασάν/ 38′ Σιώπης, 44′ Βέλεθ
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –
ΓΚΟΛ: 27′ Μασούρας, 35′, 75 Ποντένσε, 90’+1’/ 74′ Μαρτίνες

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Μεριά, Μιράντα, Κούτρης, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Φορτούνης (84′ Καμαρά), Ποντένσε, Μασούρας (70′ Ανδρούτσος), Χασάν (62′ Γκερέιρο)

ΑΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Βαλεριάνος, Ρόουζ, Βέλεθ, Κόρχουτ, Σιώπης, Ματίγια (79′ Μπάσα), Φετφατζίδης (57′ Μαρτίνες), Γκαρσία, Λάρσον, Γιουνές

Προτεινόμενα Άρθρα