Παρέμεινε σε απόσταση βολής η Λίβερπουλ (vid)

από AllAboutARIS

Η Λίβερπουλ, αν και έμεινε πολύ νωρίς πίσω στο σκορ, εντέλει νίκησε 4-2 την Μπέρνλι και διατηρήθηκε στο -1 από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι.

Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε για τη Λίβερπουλ το παιχνίδι κόντρα στην Μπέρνλι, αφού βρέθηκε να χάνει μόλις στο 6ο λεπτό του παιχνιδιού. Έτσι, σε αρκετούς άρχισαν να ξυπνάνε εφιάλτες περί απώλειας του πρωταθλήματος, αφού με ήττα οι «κόκκινοι» θα έμεναν στο -4 από τη Μάντσεστερ Σίτι. Μάλιστα, επρόκειτο για ένα γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει, αφού στο απευθείας κόρνερ του Γουέστγουντ, που κατέληξε στα δίχτυα, έχει γίνει επιθετικό φάουλ στον Άλισον.

Ωστόσο, οι «κόκκινοι» έδειξαν τεράστια ψυχραιμία και πολύ γρήγορα πέτυχαν την ανατροπή. Στο 19′ ο Ρομπέρτο Φιρμίνο εκμεταλλεύτηκε την κακή αντίδραση της άμυνας της Μπέρνλι και με κοντινό πλασέ σε κενή εστία έγραψε το 1-1. Δέκα λεπτά μετά, ο Σαντιό Μανέ με υπέροχο πλασέ πέτυχε την ανατροπή γράφοντας το 2-1. Αυτό ήταν το σκορ, με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μέρος οι «κόκκινοι» ήταν αποφασισμένοι να φτάσουν και σε 3ο γκολ για να «καθαρίσουν» το ματς και να απαλλαγούν από το άγχος. Στο 67′ ο Χίτον έκανε μια τραγική εκτέλεση ελεύθερου άουτ, με την μπάλα να φτάνει στον Σαλάχ, που είχε όλο το γήπεδο άδειο μπροστά του, για να τρέξει και να σερβίρει στον Φιρμίνο, που με ευκολία έκανε το 3-1.

 
Στις καθυστερήσεις, η Μπέρνλι μείωσε σε 3-2 με τον Γκούντμουντσον να εκμεταλλεύεται ασίστ του Βίντρα και να σκοράρει με κοντινό πλασέ. Μολαταύτα, η Λίβερπουλ δεν άφησε περιθώρια στην Μπέρνλι να ελπίσει στην ισοφάριση, αφού στο 93′ ο Στάριτζ έβγαλε μια υπέροχη μπαλιά στον Μανέ, που ξεπέρασε τον Χίτον και πλάσαρε σε κενή εστία για το τελικό 4-2. Έτσι, οι «κόκκινοι» διατηρήθηκαν στο -1 από τη Μάντσεστερ Σίτι, δείχνοντας ότι δεν είναι διατεθειμένοι να τα παρατήσουν εύκολα.

Προτεινόμενα Άρθρα