Ολυμπιακός-ΑΡΗΣ: Η “μάχη” των άκρων

από AllAboutARIS

ΑΡΗΣ και Ολυμπιακός προετοιμάζονται για το μεταξύ τους ντέρμπι και το AllAboutARIS, εστιάζει στους παίκτες που αγωνίζονται στις πτέρυγες.

Τόσο στο παιχνίδι του ΑΡΗ, όσο και σε αυτό του Ολυμπιακού, μεγάλη συμμετοχή έχουν οι παίκτες που αγωνίζονται στις πλευρές. Την αριστερή πλευρά του ΑΡΗ, επανδρώνουν τα μεταγραφικά αποκτήματα του Γενάρη, ο Ντάνι Λάρσον και ο Μίσι Κόρχουτ. Δύο παίκτες μ’ εξαιρετική παρουσία, οι οποίοι έχουν ταιριάξει στο αγωνιστικό προφίλ της ομάδας και συνεργάζονται πολύ καλά μεταξύ τους, στο αριστερό άκρο. Ο Ούγγρος μπακ, συνεπής στ’ αμυντικά του καθήκοντα, προωθείται όταν του δίνεται η ευκαιρία και δεν διστάζει να δοκιμάσει το πόδι του από μακρινή απόσταση (όπως έκανε στο ντέρμπι με την Α.Ε.Κ., με την προσπάθειά του να σταματάει στο δοκάρι). Ο Σουηδός, από την πλευρά του, κάνει εξαιρετική δουλειά και επιθετικά, αλλά κυρίως με τις βοήθειες που δίνει στον μπακ του, με τις επιστροφές του. Ταχύτατος και με πολύ καλή ισορροπία, μπορεί ανά πάσα στιγμή να δημιουργήσει πρόβλημα στον αντίπαλο. Απέναντι τους την Κυριακή Κόρχουτ και Λάρσον, θα έχουν κατά πάσα πιθανότητα τον Ομάρ Ελαμπντελαουί και τον Ντάνιελ Ποντένσε. Ο Νορβηγός μπακ προέρχεται από τραυματισμό, αλλά απόντος του Τοροσίδη, αναμένεται να χρησιμοποιηθεί από τον Πέδρο Μάρτινς. Ο Ντάνιελ Ποντένσε από την πλευρά του, είναι ένας παίκτης με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, ικανότατος στο ένας εναντίον ενός, που μπορεί και να δημιουργήσει και να τελειώσει τις φάσεις και χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Από την δεξιά πλευρά, ο ΑΡΗΣ έχει τον Ματέο Γκαρσία και τον Μανώλη Τζανακάκη, ο οποίος αναμένεται να επανέλθει στο αρχικό σχήμα, καθώς εξέτισε την ποινή του στο ματς με την Α.Ε.Κ. Ο Αργεντίνος εξτρέμ, είναι μία μόνιμη πηγή κινδύνου για κάθε άμυνα και ανά πάσα στιγμή μπορεί ν’ αλλάξει τις ισορροπίες ενός αγώνα. Ο Τζανακάκης από την πλευρά του, είναι πολύ σταθερός στ’ αμυντικά του καθήκοντα με καλά ανεβάσματα και στην επίθεση. Το δίδυμο που θα κληθούν ν’ αντιμετωπίσουν στην πλευρά τους οι Γκαρσία και Τζανακάκης, θα είναι αυτό των Κούτρη και Μασούρα. Ο Κούτρης είναι από τους πιο συμμετοχικούς παίκτες του Ολυμπιακού καθώς προωθείται διαρκώς στην επίθεση και προσπαθεί είτε με σέντρες, είτε με κοντινές μπαλιές, να τροφοδοτήσει τους συμπαίκτες του. Ο Μασούρας από την πλευρά του, είναι ένας παίκτης που επιδιώκει να παίξει ένας εναντίον ενός και πατάει πολλές φορές στην περιοχή.

Προτεινόμενα Άρθρα