Κι ύστερα ήρθαν οι Vikings

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Όπως κάθε blog σε αυτή την καλοκαιρινή περίοδο, θα ξεκινήσουμε με "γκρίνια" και απότομη προσγείωση. Κανένα "τα ριάλια" και καμία θριαμβολογία για την πρόκριση επί της ΑΕΛ

Όπως σε κάθε blog, δεν θα χάσουμε χρόνο στην δημιουργία παιάνων και διθυράμβων, δεν μας το επιτρέπει άλλωστε και η αμείλικτη UEFA, η οποία, ενώ καλά καλά δεν συμπληρώσαμε τα καλοκαιρινά μας μπάνια, μας έχει βάλει σε φουλ ρυθμούς, με αδιάκοπο ευρωπαϊκό πρόγραμμα μέχρι την σέντρα του πρωταθλήματος.

(Όμως) Για την ιστορία, τους λάτρεις της στατιστικής και τους… παραπονιάρηδες,

Ο ΑΡΗΣ επικράτησε με 0-1 της προβληματικής ΑΕΛ Λεμεσού, στο AEK Arena, και, σε συνδυασμό με το 0-0  του πρώτου παιχνιδιού στο Κλεάνθης Βικελίδης, βρίσκεται στην επόμενη φάση των προκριματικών του Europa League. Χρόνος, όπως αναφέραμε και πιο πάνω, για ανάλυση και αυτόικανοποίηση  δεν υπάρχει,  οπότε θα αρκεστούμε σε τρεις –τέσσερις αράδες, στεκόμενοι κυρίως στα καλά τρεξίματα, στην θετική παρουσία παικτών «έκπληξη» (και στα δύο παιχνίδια), στο ταλέντο το οποίο αναμένεται να ξεπηδήσει (μετά και το φορμάρισμα της ομάδας) από συγκεκριμένους παίκτες και στο πάθος για την πρόκριση που επικρατεί.

Διόρθωση, όχι απλά πρόκριση*, οι «κιτρινόμαυροι» κοιτάζουν ήδη τους ομίλους, θέλουν αυτό που αναλογεί σε ένα τόσο ποιοτικό ρόστερ, όμως παίζουν «χαμηλά την μπάλα» και κοιτάζουν κάθε παιχνίδι ξεχωριστά (κλπ, κλπ, κλπ). Αν έλεγαν από τώρα για ομίλους άλλωστε θα πέφταμε να τους φάμε.

*Για την ΑΕΛ Λεμεσού, για τις δηλώσεις του προπονητή της δεν χωράει λόγος και δεν υπάρχει και νόημα πλέον.

Μπορεί και όχι. (ΕΜΕΙΣ) ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ

Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη, άλλωστε.*

 

Η μάχη των Θεών: Όντιν εναντίον ΑΡΗ

Το «κιτρινόμαυρο καράβι» αποπλέει πλέον από τις ακτές της Κύπρου και συνεχίζει τον δρόμο του μέχρι το λιμάνι των ομίλων του Europa League. Στα ναυτικά μίλια που θα διανύσει, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, καλείται να βελτιωθεί, να σπρώχνει με μεγαλύτερη ευκολία την μπάλα στα δίχτυα και ταυτόχρονα να αποκτήσει και την πρέπουσα φυσική κατάσταση για να μπορέσει να χωρέσει τρία «καπούζια» κάτω από την μασχάλη.

Πριν καν προλάβει όμως να σχεδιάσει την επόμενη μέρα ,ο καπετάνιος Σάββας Παντελίδης, το πολεμικό πλοίο των Vikings της Μόλντε κλείνει τον ορίζοντα στους Θεσσαλονικείς και μοιάζει απειλητικό. Πιο έτοιμο, πιο δυνατό και πιο …άγνωστο, συγκριτικά με τα συντρίμια της κυπριακής φρεγάτας που άφησε πίσω του ο ΑΡΗΣ.

 Ένα σύνολο παικτών πολύ πιο παθιασμένο, (Σκανδιναβικό γαρ), με ένα γεμάτο 6μηνο αγωνιστικής δράσης στο πρωτάθλημα στην πλάτη του. Σε ένα πρωτάθλημα δε, στο οποίο τα πηγαίνει εξαιρετικά.

Πρώτο παιχνίδι για τον Θεό του πολέμου στο “Aker Stadion” , εκεί όπου, από τους 42 βαθμούς κελσίου και το Τροπικά υγρό και ζεστό κλίμα, περνάμε στο Φθινοπωρινό και στην… «ψυχρούλα».

Για να αποφύγει το …Ράγκναροκ ο ΑΡΗΣ καλείται να πάρει θετικό αποτέλεσμα, αν με ρωτάτε, ΣΙΓΟΥΡΑ με ένα γκολ εκτός έδρας, καθώς είδαμε πως η ΑΕΛ τα βρήκε σκούρα με το «Park the buss» του πρώτου παιχνιδιού, στον επαναληπτικό. Αν με ρωτάτε επίσης, ο ΑΡΗΣ δεν πρέπει να υποτιμήσει τους Νορβηγούς, όχι μόνο για τους προφανείς λόγους, σύμφωνα με τους οποίους δεν πρέπει να υποτιμάται καμία ομάδα (βλ. Γιαγκελόνια, Κοπρίβνιτσα κλπ), αλλά και κοιτάζοντας κανείς το ζοφερό παρελθόν των ελληνικών ομάδων στον θεσμό, θα βρεί αρκετά συντρίμμια κόντρα σε…ψαράδες.

Καμία υποτίμηση λοιπόν. Αλλά δεν χρειάζεται και φόβος.

Οι «κιτρινόμαυροι» καλούνται να αποδείξουν πως αξίζουν να βρίσκονται στα ευρωπαϊκά σαλόνια των ομίλων, εκεί που μεγαλούργησαν πριν από μία δεκαετία, οφείλουν να ξεπεράσουν, χωρίς πολλές απώλειες τον σκόπελο της Μόλντε και να κοιτάξουν μπροστά. Κάθε δύσκολος και έτοιμος αντίπαλος εξάλλου είναι και ένα παράσημο στην περήφανη ευρωπαϊκή ιστορία αυτού του συλλόγου.

Και ακόμη ένας, στο αήττητο παλμαρέ του Κλεάνθης Βικελίδης.

Εκεί όπου Ατλέτικο Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτι και άλλα μεγαθήρια υποκλίθηκαν, εκεί θα κληθεί να αγωνιστεί και η Μόλντε σε 2 Πέμπτες.

Εκεί δεν παίζει ρόλο κανένα μπάτζετ.

Εκεί κανένα 6μηνο στην Νορβηγική λίγκα δεν μπορεί να σε προετοιμάσει για το δικό σου, τρομακτικό Ράγκναροκ.

ΥΓ Μέχρι τους ομίλους αυστηρότητα. Μετά τα πανηγύρια και οι χαρές…

Προτεινόμενα Άρθρα