Η "κούρσα" τριών θέσεων

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το πρόγραμμα των τριών ομάδων, στις τελευταίες επτά αγωνιστικές

Η νίκη του ΑΡΗ επί της ΑΕΚ άλλαξε τα δεδομένα όσον αφορά την πρώτη πεντάδα και κυρίως από την 3η μέχρι την 5η θέση.

Ο Ατρόμητος “έπιασε” την Ενωση στους 43 βαθμούς και ο ΑΡΗΣ πλησίασε στους έξι, δημιουργώντας μεγάλο ενδιαφέρον για την ομάδα για την τελική κατάταξη και ποια θα είναι αυτή.

Στις επτά αγωνιστικές που απομένουν, και οι τρεις θα παλέψουν για το καλύτερο δυνατό. Στην προκειμένη περίπτωση το πιο ευνοϊκό ευρωπαϊκό εισιτήριο, αποφεύγοντας παράλληλα το ενδεχόμενο της έκπληξης η 5η θέση να μην “βγάλει” ομάδα στην Ευρώπη. Άλλοι με δύσκολο πρόγραμμα, άλλοι με πιο εύκολο. Ποιο είναι αυτο;

Οι δύσκολες αποστολές

Σε αυτή την κατηγορία μειονεκτεί ο Ατρόμητος, αφού θα παίξει με ΠΑΟΚ (εκτός), ΑΕΚ (εντός), ΑΡΗ (εκτός), Ολυμπιακό (εκτός) και Παναθηναϊκό (εντός). Εχει δηλαδή όλους τους… μεγάλους και έτσι αυτόματα μειονεκτεί σημαντικά έναντι ΑΡΗ και ΑΕΚ. Οχι μόνο για την 3η θέση αλλά και για την 4η.

Ο ΑΡΗΣ από την πλευρά του έχει το δύσκολο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στην Αθήνα, αλλά και εκείνο με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ σε λίγες μέρες υποδέχεται τον Παναθηναϊκό που δεν διάγει τις καλύτερες μέρες του, ενώ έχει δύσκολες αποστολές σε Περιστέρι και Ξάνθη.

Τα εντός έδρας παιχνίδια

Εδώ ΑΡΗΣ και Ατρόμητος υπερτερούν της ΑΕΚ, αφού στις τελευταίες επτά αγωνιστικές έχουν τέσσερα παιχνίδια στις έδρες τους. Με του ΑΡΗ πάντως να είναι τα πιο βατά, έχοντας να αντιμετωπίσει κατά σειρά τους Απόλλωνα Σμύρνης, ΟΦΗ, Ατρόμητο και Ξάνθη.

Για την ΑΕΚ οι θεωρητικά εύκολες εντός έδρας “αποστολές”, είναι κόντρα σε Παναιτωλικό και ΑΕΛ από τα τρία παιχνίδια που έχει να δώσει στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

24H ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Ολυμπιακός-ΑΡΗΣ
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
ΠΑΟΚ-Ατρόμητος

25Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΡΗΣ-Απόλλων Σμύρνης
Ατρόμητος-ΑΕΚ

26Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΡΗΣ-ΟΦΗ
ΑΕΚ-Παναιτωλικός
Ολυμπιακός-Ατρόμητος

27Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Παναθηναϊκός-ΑΡΗΣ
Ξάνθη-ΑΕΚ
Ατρόμητος-Απόλλων Σμύρνης

28Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΡΗΣ-Ατρόμητος
Λαμία-ΑΕΚ

29Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Παναιτωλικός-ΑΡΗΣ
ΑΕΚ-ΑΕΛ
Ατρόμητος-Παναθηναϊκός

30Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΡΗΣ-Ξάνθη
Λεβαδειακός-ΑΕΚ
Ατρόμητος-ΟΦΗ

Προτεινόμενα Άρθρα