Η πρώτη επιλογή και η εναλλακτική

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό βρίσκεται σε πρώτο πλάνο για τον ΑΡΗ, με τη σημαντική απώλεια βέβαια του Νικολά Ντιγκινί

Ο τραυματισμός του Γάλλου είναι απώλεια και ειδικά σε ένα παιχνίδι που ίσως το πήγαινε… γάντι, αγωνιζόμενος ενδεχομένως στην κορυφή της επίθεσης. 

Στη συγκεκριμένη θέση έχει επανέλθει από το παιχνίδι με την ΑΕΚ ο Χάμζα Γιουνές. Ο Τυνήσιος ήταν αισθητά ανεβασμένος την περασμένη εβδομάδα στις προπονήσεις και έτσι -μεταξύ άλλων λόγω- ο Παντελίδης αποφάσισε να τον επαναφέρει στο αρχικό σχήμα. Εκεί όπου δεν αποκλείεται να τον διατηρήσει και αυτή την εβδομάδα. 

Ο Γιουνές είναι η προφανής επιλογή για την επίθεση και ίσως η πιο πιθανή. Ο ίδιος ναι μεν δεν έκανε τη διαφορά κόντρα στην ΑΕΚ αλλά η γενικότερη εικόνα της ομάδας ικανοποίησε τον Παντελίδη. Συν ότι ο Τυνήσιος έφτασε κοντά στο γκολ αλλά στάθηκε άτυχος με το δοκάρι για ακόμη μία φορά φέτος. 

Παράλληλα βέβαια υπάρχει και η επιλογή του Ντάνιελ Λάρσον για την κορυφή της επίθεσης εάν ο προπονητής του ΑΡΗ προτιμήσει την ταχύτητα. Αυτό είτε θα φέρει τον Ματέο στα αριστερά και τον Φετφατζίδη στην ενδεκάδα ή μπορεί να προωθήσει τον Κόρχουτ και να χρησιμοποιήσει τον Βαλεριάνο στο αριστερό άκρο της άμυνας για να “οχυρώσει” την πτέρυγα εκείνη. Με το τελευταίο ενδεχόμενο να μην συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Η μετατόπιση του Σουηδού βέβαια θα στερήσει από τον ΑΡΗ αρκετά πράγματα στα αριστερά και για αυτό ναι μεν υπάρχει ως επιλογή αλλά θεωρείται δύσκολο να περάσει και στην πράξη.

Προτεινόμενα Άρθρα