Καθάρισε ξανά για την Σαμπντόρια ο Κουαλιαρέλα!

από Γιώργος Γκάτος

"Βύθισε" την Μπολόνια η Ουντινέζε (2-1).

Ο 35χρονος “killer” σκόραρε δις και η Σαμπντόρια πέρασε πιο άνετα απ’ ότι δείχνει το τελικό 2-1 από την έδρα της Σπαλ και βλέπει… Ευρώπη! Ο Κουλιαρέλα, λοιπόν, με γυριστό μονοκόμματο σουτ άνοιξε το σκορ στο 4ο λεπτό και στο 11’ ο σκόραρε ξανά, με κεφαλιά, δίνοντας αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Η “ντόρια” κρατούσε εύκολα το υπέρ της προβάδισμα, είδε τον διαιτητή μετά από… πέντε λεπτά να ακυρώνει τέρμα της Σπαλ για οφσάιντ, με τους γηπεδούχους να μειώνουν στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων με φαουλάρα του Κούρτιτς. Ωστόσο, στα τρία ακόμη λεπτά των καθυστερήσεων που παίχτηκαν δεν άλλαξε κάτι και η Σαμπντόρια πήρε τη νίκη που την φέρνει στο -2 από τις θέσεις που οδηγούν Ευρώπη.

Στα… χαμηλά παραμένει η Μπολόνια που ηττήθηκε με 2-1 στην έδρα της Ουντινέζε. Ο Ντε Πάουλ με πέναλτι για τους γηπεδούχους άνοιξε το σκορ στο 25’ αλλά ο πολύπειρος φορ, Παλάσιο, έφερε το σκορ στα ίσα πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος. Ωστόσο, οι “ροσομπλού” δεν άντεξαν στην πίεση και… λύγισαν δέκα λεπτά πριν το φινάλε με τον Πουσέτο να διαμορφώνει το τελικό σκορ.

Τέλος, δεν ανέδειξε νικητή το Τζένοα-Φροζινόνε (0-0), με τους γηπεδούχους να αγωνίζονται για περισσότερο από 55 λεπτά λόγω αποβολής του Κασάτα αλλά να μην καταφέρνουν ποτέ να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Προτεινόμενα Άρθρα