Παπαγεωργίου: "Προτεραιότητα η λύση του ban, απαιτείται πολιτική βούληση για το Παλέ"

από AllAboutARIS

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων-Σύμβουλος της Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ, Χάρης Παπαγεωργίου, παραχώρησε συνέντευξη στο AllAboutARIS, μιλώντας για όλα τα ζητήματα που αφορούν την "κιτρινόμαυρη" Κ.Α.Ε., τις ενέργειες που έχουν γίνει, αλλά και αυτές που πρόκειται να γίνουν, για την επίλυση των θεμάτων.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Χάρη Παπαγεωργίου, στο AllAboutARIS:

Πόσο δύσκολη ήταν η μετάβαση, από το διάστημα κατά το οποίο υπήρχε η ανάγκη των νικών, μέχρι να φτάσουμε στο σημείο που όλα κυλούν πιο ομαλά…

“Αντιμετωπίσαμε σαν ομάδα μια περίοδο κρίσης λόγω των γνωστών προβλημάτων. Κάθε μεταβατική περίοδος φέρνει στην επιφάνεια γνωστά προβλήματα ή αναπάντεχες δυσκολίες. Όλοι δουλέψαμε σκληρά χωρίς να υπολογίσουμε κόπο και χρόνο. Τίποτα δεν τελείωσε, πρέπει να επαγρυπνούμε γιατί έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας”.

Η ομάδα κατάφερε να επανακάμψει και αγωνιστικά και ψυχολογικά. Αυτή η ψυχολογική ανάκαμψη, την πιστώνεστε κι εσείς, ως έναν βαθμό:

“Η διοίκηση της ΚΑΕ οφείλει να δημιουργεί τις προϋποθέσεις και το κατάλληλο περιβάλλον, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων, έτσι ώστε παίκτες και προπονητικό team να επιδίδονται απερίσπαστοι στα αγωνιστικά καθήκοντα τους. Λειτουργούμε με αγαστή συνεργασία η οποία έχει σαν συνέπεια την αγωνιστική ανάκαμψη της ομάδας”.

Στο κομμάτι του ban τι εξελίξεις υπάρχουν;

“Από την αρχή της προεδρίας μου ζήτησα από τον μεγαλομέτοχο εγγυήσεις για την λύση του προβλήματος. Είμαι σε συνεχείς συζητήσεις μαζί του και αποτελεί προτεραιότητα για εμένα. Ο λαός του ΑΡΗ έχει δείξει την πίστη, την αγάπη και την στήριξη του στην ομάδα, γι’ αυτό δεν πρέπει να απογοητευθεί”.

Σε ό,τι αφορά το άρθρο 99;

“Έχοντας υπαχθεί στο άρθρο 99 λόγω οικονομικής δυσπραγίας, καλούμαστε να είμαστε συνεπείς στις διακανονισμένες οικονομικές μας υποχρεώσεις, για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Είναι ένα θέμα, το οποίο απαιτεί λεπτούς χειρισμούς και άρτια γνώση των νομικών θεμάτων. Ο Δημήτρης Γουλιέλμος έγκριτος νομικός, έχει αναλάβει την απόλυτη διαχείριση του θέματος”

Για την απόλυτη οικονομική συνέπεια της ΚΑΕ προς τους καλαθοσφαιριστές την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και αν έχει αποκατασταθεί πλήρως το όνομα και η αξιοπιστία του Συλλόγου σε παίκτες και μάνατζερ:

“Θεωρώ ότι υπάρχει τεράστια πρόοδος σε αυτό το ζήτημα. Με όσα έγιναν στο παρελθόν, αποτελούσε ζητούμενο η οικονομική συνέπεια προς τους καλαθοσφαιριστές και πλέον όλα κυλούν ομαλά μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια. Η τρωθείσα αξιοπιστία αποκαθίσταται μέρα με την μέρα”.

Υπήρξε μία συνάντηση με την Πολιτεία (σ.σ. των στελεχών του Ερασιτέχνη ΑΡΗ) για την παραχώρηση του Παλέ στον Α.Σ. ΑΡΗΣ. Που βρίσκεται το συγκεκριμένο θέμα;

“Παρακολουθώ σε καθημερινή βάση το θέμα. Στο γήπεδο αυτό το οποίο είναι εμβληματικό για το ελληνικό μπάσκετ, έχουν γραφτεί οι πιο χρυσές σελίδες του ελληνικού μπάσκετ και του ΑΡΗ. Η παραχώρηση του Παλέ είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει η Πολιτεία για τον μεγάλο ιστορικό σύλλογο (σ.σ. ΑΡΗΣ) ο οποίος είναι εκπρόσωπος του ελληνικού μπάσκετ και έχει ζήσει τόσες δόξες, νίκες και θριάμβους στο συγκεκριμένο γήπεδο. Για μια ευνοϊκή λύση προ απαιτείται πολιτική βούληση”.

Ο Βασίλης Τολιόπουλος ήταν η τελευταία, χρονικά, προσθήκη στο ρόστερ. Έχει γίνει κάποια κουβέντα για να παραμείνει στην ομάδα και την επόμενη σεζόν;

“Ο παίκτης από την πρώτη στιγμή έδειξε μεγάλη διάθεση και ενσωματώθηκε χωρίς δυσκολίες στην λειτουργία της ομάδας. Αυτή την στιγμή προέχει η θετική εξέλιξη των αγώνων που έπονται. Οι αποφάσεις θα ληφθούν στον κατάλληλο χρόνο”.

Στο χορηγικό κομμάτι, περιμένετε κάτι μέσα στο επόμενο διάστημα;

“Έχουμε ήδη στελεχώσει το τμήμα μάρκετινγκ της ΚΑΕ και δουλεύουμε πάνω σε αυτό το κομμάτι. Η οικονομική συγκυρία δυσκολεύει την άμεση λύση παρ’ όλο που το brand του ΑΡΗ είναι ισχυρό”. 

Στο ημίχρονο του αγώνα με τον Πανιώνιο, έλαβε χώρα μία πολύ όμορφη εκδήλωση, όπου βραβεύτηκε η πρωταθλήτρια ομάδα του 1979. Θα υπάρξουν κι άλλες, ανάλογες, εκδηλώσεις;

“Το πρωτάθλημα του 1979 υπήρξε η αφετηρία της μεγάλης πορείας του συλλόγου. Ήταν αναγκαία αυτή η βράβευση και είχε μεγάλη απήχηση όχι μόνο στους φίλους του ΑΡΗ αλλά και σε όλο το Πανελλήνιο. Ο ΑΡΗΣ ξέρει να σέβεται και να τιμά τους αθλητές  που τον έκαναν να γνωρίσει μεγάλες δόξες. Στο μέλλον προγραμματίζονται και άλλες εκδηλώσεις με σκοπό την ανάδειξη της ιστορίας και των πρωταθλητών”.

Ο κόσμος είναι σε κάθε παιχνίδι, είτε εντός είτε εκτός, στο πλευρό της ομάδας και την στηρίζει. Είναι κάτι μοναδικό για όλους εσάς αυτό…

“Δεν τίθεται θέμα συζήτησης. Είναι γνωστό στο Πανελλήνιο ότι ο ΑΡΗΣ έχει ένα πιστό λαό που τον ακολουθεί χρόνια. Για τους οπαδούς του είναι τρόπος ζωής”.

Στα τελευταία παιχνίδια σας βλέπουμε στον πάγκο της ομάδας. Όπως παραδέχονται και οι παίκτες, νιώθουν μία ασφάλεια, με την παρουσία σας

“Ήταν μια αυθόρμητη ενέργεια, που απορρέει από την μακρόχρονη εμπειρία μου στα γήπεδα, ως παίκτη αλλά και ως παράγοντα, όταν διαφαινόταν καθοδική η πορεία της ομάδας. Έκρινα ότι πρέπει να το κάνω και δεν δίστασα ούτε στιγμή”.

Έχετε όλο τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη του κόσμου του ΑΡΗ και υπηρετείτε τον Σύλλογο, από την θέση του προέδρου της Κ.Α.Ε., τι συναίσθημα σας προκαλεί όλο αυτό;

“Είναι ξεχωριστή τιμή για εμένα να βρίσκομαι στην θέση του Προέδρου στην ομάδα που με γαλούχησε και την οποία υπηρέτησα πιστά σε όλη την αθλητική μου πορεία. Έχω αποδείξει την αγάπη και την αφοσίωση μου όλα αυτά τα χρόνια και θα εξακολουθήσω να προσφέρω”.

Προέκυψε ένα θέμα με τον Μπορίς Νταλό, ο οποίος δέχτηκε πρόταση από την Σολέ, αλλά τελικά πάρθηκε η απόφαση να παραμείνει στην ομάδα…

“Λειτουργούμε πάντα με γνώμονα τις αγωνιστικές ανάγκες της ομάδας”.

Θα προχωρήσει το θέμα αναδιάρθρωσης του Δ.Σ. της ΚΑΕ;

“Στην παρούσα φάση το ολιγομελές σχήμα παρείχε ευελιξία και ταχύτητα στην λήψη αποφάσεων. Ωστόσο, προοπτικά, θεωρώ σκόπιμο να εμπλουτιστεί το ΔΣ από την μεγάλη κοινωνική δεξαμενή που διαθέτει ο ΑΡΗΣ. Υπάρχουν αξιόλογα άτομα που έχουν αποδείξει και τις ικανότητες και την αγάπη τους προς τον σύλλογο”.

Προτεινόμενα Άρθρα