"Η άμυνα είναι το βασικό συστατικό μας"

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ανακουφισμένος ήταν ο Σάββας Παντελίδης στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με την ΑΕΚ, καταθέτοντας τη δική του εικόνα για το ντέρμπι του "Κλεάνθης Βικελίδης¨.

Η άμυνα ήταν εκεί που εστίασε περισσότερο ο τεχνικός των “κιτρινόμαυρων”, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη της ομάδας για μία νίκη σε ένα τέτοιο ματς όπως το αποψινό. 

Για τον αγώνα: “Δεν αμφισβητεί κανείς ότι πήραμε μία δίκαιη νίκη. Εκμεταλλευτήκαμε τα προβλήματα του αντιπάλου αλλά βρεθήκε και σε εξαιρετική μέρα. Κάναμε το παιχνίδι να φαίνεται σχετικά εύκολο. Και δεν ήταν εύκολο απέναντι σε έναν τέτοιο αντίπαλο. Το βασικό συστατικό είναι ότι αμυνόμαστε πολύ καλά. Μας δίνει αυτοπεποίθηση και μας βοηθάει να φτάνουμε πιο εύκολα μέσα στην περιοχή. Φοβήθηκα μέσα στην εβδομάδα μήπως τα παιδιά άδειασαν από ενέργεια μετά την Τούμπα. Είπα στα παιδιά ότι μπορεί να ήμασταν καλά αλλά για να δείξουμε ότι γυρίσαμε στην κατηγορία, χρειαζόμασταν μία τέτοια νίκη. Πλησιάζουμε στον φετινό στόχο μας. Ενα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο και ένα μπράβο στα παιδιά για την προσπάθεια τους”.

Για την προσαρμογή των παικτών στο πλάνο του: “Για να συμβεί κάτι τέτοιο, χρειάζεται να παίρνεις αποτελέσματα δουλεύοντας. Ετσι, οι παίκτες υπηρετούν πιο εύκολα το πλάνο. Υπήρχε ένα διάστημα που ήταν δύσκολο. Τώρα, η δουλειά μου είναι πιο εύκολη”.

Για τη χρησιμοποίηση του Βαλεριάνου στο δεξί άκρο της άμυνας: “Οποιος δουλεύει όπως ο Βαλεριάνος, μπορεί να τα καταφέρει ακόμα και αν είναι δύσκολο αυτό που ζητάς. Το σημαντικό είναι σε αυτούς που έρχονται από τον πάγκο και σου δίνουν βοήθειες. Μετά την Ξάνθη είπα ότι αυτή η ομάδα δεν είχε χαρά. Αυτό έχει αλλάξει. Το σημαντικό είναι να διατηρηθεί”.

Προτεινόμενα Άρθρα