Ισόπαλο το ντέρμπι του Λονδίνου (vid)

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Μοιράστηκαν βαθμούς στο Λονδίνο

Κι όμως είναι αλήθεια! Η Τότεναμ έφερε ισοπαλία στην φετινή Premier League. Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε να περάσουν 28 παιχνίδια και να γίνουν… μεταφυσικά πράγματα στο ντέρμπι με την Άρσεναλ, που εντέλει τελείωσε χωρίς νικητή!

Είθισται να λέμε ότι ένα από τα μεγαλύτερα κουσούρια των Ελλήνων διαιτητών είναι πως ισοφαρίζουν ένα λάθος, με ένα ακόμα. Ακριβώς αυτό το πράγμα έκανε και ο Άντονι Τέιλορ, ο οποίος ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής της αναμέτρησης.

Με την Άρσεναλ να έχει πάρει από νωρίς προβάδισμα στο σκορ με ατομική ενέργεια του Ράμσεϊ (16’) και να κρατάει μάλλον άνετα το προβάδισμα (με εξαίρεση μία εκπληκτική διπλή επέμβαση του Λένο στο τέλος του ημιχρόνου), ο Άγγλος διαιτητής αποφάσισε να γίνει ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης.

Στο 74ο λεπτό μετά από εκτέλεση φάουλ του Έρικσεν, ο Κέιν ξεκινά την συμμετοχή του στην φάση από εμφανή θέση οφσάιντ, πέφτει από ανεπαίσθητο κράτημα του Κοσιελνί, κι όμως ο διαιτητής δίνει πέναλτι. Ο Χάρι Κέιν ισοφαρίζει με το 9ο του γκολ σε ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου (ουδείς άλλος έχει περισσότερα), όμως ο Τέιλορ δεν έχει πει την τελευταία του κουβέντα.

Ένα λεπτό πριν το τέλος, ο Ομπαμεγιάνγκ πέφτει κι αυτός με την σειρά του σε ανεπαίσθητο κράτημα του Σάντσες και ο Άγγλος διαιτητής δείχνει ξανά την λευκή βούλα, αυτή τη φορά υπέρ της Άρσεναλ.

Η ιδανική ευκαιρία για απόδραση με το διπλό από το «Γουέμπλεϊ», ωστόσο ο Γιορίς «ψάρεψε» τον Γκαμπονέζο επιθετικός, ο οποίος στην συνέχεια της φάσης, αστόχησε εκ νέου από το μισό μέτρο, υπό την πίεση του Βερτόνχεν σε μία απίθανη φάση, που κράτησε τελικά το λονδρέζικο ντέρμπι στο 1-1.

Προτεινόμενα Άρθρα