Κύργιος εναντίον Ζβέρεφ

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Ο Νικ Κύργιος σημείωσε άλλη μια μεγάλη νίκη στο Ακαπούλκο και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει τον Σάσα Ζβέρεφ.

Ο κόσμος μία αποδοκίμαζε και μία αποθέωνε τον 23χρονο Ελληνοαυστραλό (Νο.72), που μετά από έναν άκρως συναρπαστικό αγώνα κόντρα στον Τζον Ίσνερ (Νο.9) πήρε τη νίκη με 7-5, 5-7, 7-6(7) σε 2 ώρες και 21 λεπτά. 

Ο Νικ, φυσικά, ήταν… μονίμως σε διάλογο με την εξέδρα και δεν παρέλειψε να «πικάρει» του θαυμαστές του Ράφα Ναδάλ, που του έκαναν τη ζωή δύσκολη στην αναμέτρηση του δεύτερου γύρου!

Η ουσία, πάντως, είναι ότι ο εκρηκτικός τενίστας απέκλεισε κατά σειρά Ναδάλ, Βαβρίνκα, Ίσνερ και θα προσπαθήσει να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο μετά από περίπου 14 μήνες! Ό,τι και να γίνει στον τελικό, όμως, θα επιστρέψει στο Top 50 της παγκόσμιας κατάταξης. 

 
Αντίπαλός του, όπως είπαμε, θα είναι ο 21χρονος Ζβέρεφ (Νο.3), που υπέταξε με 7-6(0), 6-3 τον Βρετανό Κάμερον Νόρι και φιλοδοξεί να σηκώσει το ενδέκατο τρόπαιο της καριέρας του.

Στο head to head υπάρχει ισορροπία, καθώς σε έξι αναμετρήσεις Νικ και Σάσα έχουν από τρεις νίκες. Θεωρητικά, βέβαια, ο νεαρός Γερμανός είναι το φαβορί για τη νίκη.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 5 τα ξημερώματα της Κυριακής και θα μεταδοθεί από το Cosmote Sport 7.

Προτεινόμενα Άρθρα