Ματίγια στην Marca: "Να βγάλουμε την ομάδα στην Ευρώπη"

από AllAboutARIS

Ο Χαβιέ Ματίγια μίλησε στην ισπανική "Marca" για την μέχρι στιγμής θητεία του στον ΑΡΗ, τόνισε ότι απολαμβάνει και πάλι το ποδόσφαιρο, μετά τους σοβαρούς τραυματισμούς του, σημειώνοντας πως επιθυμία όλων στην ομάδα, είναι να βγουν στην Ευρώπη.

Για την επιστροφή του, μετά τους πολύ σοβαρούς τραυματισμούς του: “Πέρασα ένα πολύ δύσκολο διάστημα, καθώς αναγκάστηκα να μείνω εκτός αγωνιστικής δράσης για, τουλάχιστον, δύο χρόνια. Νιώθεις ανασφάλεια μετά από έναν τέτοιο τραυματισμό, αλλά, ευτυχώς, το έχω ξεπεράσει εντελώς  και παίζω και πάλι φυσιολογικά, μετά από έναν χρόνο στην Ταραγόνα και τώρα στον ΑΡΗ.”  

Για τις τρεις ασίστ και τα δύο γκολ, που μετράει με την φανέλα του ΑΡΗ: “Είμαι, σχεδόν, στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση και απολαμβάνω το ποδόσφαιρο. Αισθάνομαι και πάλι σημαντικός. Είμαι ευτυχισμένος όταν συνεισφέρω στην ομάδα, αν και δεν είμαι ο καλύτερος σκόρερ στον κόσμο. Ας ελπίσουμε ότι, θα βοηθήσω την ομάδα να βγει στην Ευρώπη, στο τέλος της σεζόν. Είναι μεγάλο κίνητρο, αυτό.”

Για τον Πάκο Ερέρα: “Τον συνάντησα στην Β΄ ομάδα της Βιγιαρεάλ. Μου είπε ότι ο ΑΡΗΣ, επέστρεψε στην μεγάλη κατηγορία. Σκέφτηκα πως θα υπήρχαν κι άλλοι Ισπανοί παίκτες, ο προπονητής θα είναι Ισπανός, οπότε το σκέφτηκα και συμφώνησα. Νομίζω πως είχα φτάσει στο κατάλληλο σημείο ωριμότητας, για να ζήσω την πρώτη μου εμπειρία, εκτός Ισπανίας”

Για την αλλαγή προπονητή: “Η ομάδα ξεκίνησε πολύ καλά το πρωτάθλημα, έπαιξε δυνατά, κέρδισε, αλλά στα ντέρμπι δεν είχαμε τ’ αποτελέσματα που θέλαμε. Οι Ισπανοί ήμασταν απογοητευμένοι αρχικά από την φυγή του προπονητή, αλλά γρήγορα συνειδητοποιήσαμε ότι, δεν είμαστε εξαρτημένοι από κανέναν. Ο ΑΡΗΣ “ποντάρισε” σ’ εμάς και συνεχίσαμε να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό.”

Για το γεγονός ότι πλησιάζει τον απαιτούμενο αριθμό αγώνων, ώστε ν’ ανανεωθεί, αυτόματα, το συμβόλαιό του με την ομάδα: “Είναι μια πολύ θετική εμπειρία όλο αυτό, που με βοήθησε να μάθω πράγατα.”

Πόσο τον βοηθάει η παρουσία των Κουέστα και Βέλεθ, στην καθημερινότητά του: “Υπάρχουν επίσης δύο Αργεντίνοι και δύο Πορτογάλοι. Αυτό κάνει ακόμα πιο εύκολη την καθημερινότητά μας, τόσο μέσα στο γήπεδο, όσο και έξω από αυτό. Ζούμε, σχεδόν, σαν να είμαστε στην Ισπανία”

Προτεινόμενα Άρθρα