Σούπερ ντέρμπι… x2 στην Ιταλία

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η αναμέτρηση της Νάπολι με τη Γιουβέντους και της Λάτσιο με τη Ρόμα ξεχωρίζουν αναμφίβολα στην 26η αγωνιστική της Serie A.

Ακόμα κι ας μην είναι κρίσιμες για τον τίτλο, αφού αυτός όπως όλα δείχνουν θα καταλήξει και πάλι στη “Γηραιά Κυρία”, η οποία θα έχει διψήφια διαφορά και σε περίπτωση ήττας.

Το “αιώνιο” ντέρμπι (που προηγείται χρονικά), πάντως, είναι πολύ σημαντικό για την υπόθεση Ευρώπη, αφού η ομάδα του Κώστα Μανωλά που τελικά θα παίξει, θέλει και να κρατήσει τους “λατσιάλι” σε απόσταση ασφαλείας και να μην απομακρυνθεί από την 4η θέση και το Champions League. Την ίδια ώρα οι τυπικά γηπεδούχοι δεν θέλουν να τους… ξεγλιστρήσει το Europa League και να μην γίνει μακρινό όνειρο το… σεντόνι. Η ομάδα του Ντι Φραντσέσκο προέρχεται από τέσσερις σερί νίκες σε Ιταλία και Ευρώπη, την ίδια ώρα που η αντίπαλός της έχει τρεις ήττες και μια ισοπαλία.

Από την άλλη, η “μάχη” της Νάπολι με τη Γιουβέντους είναι πιο πολύ ένα ντέρμπι γοήτρου, αφού η ομάδα του Αλέγκρι δεν θα κινδυνέψει άμεσα να πέσει από τον… θρόνο της ακόμα και σε περίπτωση που φύγει με… άδεια χέρια από το γήπεδο. Πάνω-κάτω ίδια είναι τα δεδομένα για αυτήν του Αντσελότι για τη δεύτερη θέση.
Κατά τα λοιπά… ορεκτικό με Κάλιαρι-Ίντερ περιλαμβάνει το μενού στο πρώτο χρονικό ματς της αγωνιστικής.

Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής

Παρασκευή 1/3
Κάλιαρι-Ίντερ (21:30)

Σάββατο 2/3
Έμπολι-Πάρμα (16:00)
Μίλαν-Σασουόλο (19:00)
Λάτσιο-Ρόμα (21:30)

Κυριακή 03/3
Τορίνο-Κιέβο (13:30)
Τζένοα-Φροζινόνε (16:00)
Σπαλ-Σαμπντόρια (16:00)

Ουντινέζε-Μπολόνια (16:00)
Αταλάντα-Φιορεντίνα (19:00)
Νάπολι-Γιουβέντους (21:30)

Πηγή: sport-fm.gr

Προτεινόμενα Άρθρα