Η… προσαρμογή του Ματίγια

από Νίκος Παπαδόπουλος

Αρχισε να "κουμπώνει" περισσότερο στις ανάγκες της ομάδας ο Ισπανός

H αλλαγή στην αγωνιστική εικόνα του ΑΡΗ τον τελευταίο μήνα, είναι αποτέλεσμα και της βελτίωσης της παρουσίας αρκετών παικτών.

Άλλοι πήγαν από το καλό, στο καλύτερο. Άλλοι από το μέτριο στο αρκετά καλό, παρουσιάζοντας σταδιακή άνοδο στην εικόνα τους. Και ο Χαβιέ Ματίγια, συμπεριλαμβάνεται στη δεύτερη κατηγορία. 

Η εμφάνιση του Ισπανού χαφ στην Τούμπα, ήταν ίσως και η καλύτερή του φέτος με τη φανέλα του ΑΡΗ. Οχι τόσο στο δημιουργικό κομμάτι, αλλά σε έναν τομέα που μέχρι προσφάτως δεν ήταν αποτελεσματικός. Δηλαδή στο ανασταλτικό κομμάτι, μαρκάροντας και κλέβοντας πολλές μπάλες με τον Σιώπη στον χώρο του κέντρου. 

Κάτι ανάλογο -όχι στον ίδιο βαθμό βέβαια- έκανε και στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Και αν προσθέσουμε σε αυτά την σταθερή προσφορά του στις στατικές φάσεις με αποκορύφωμα τα τελευταία ματς, επιβεβαιώνεται η βελτίωση του 27χρονου χαφ. Και το γεγονός ότι πλέον αρχίζεται να γίνεται αρκετά χρήσιμος, αποβάλλοντας έως ένα σημείο τον τρόπο παιχνιδιού στον οποίο είχε συνηθίσει επί Ερέρα. 

Αν αρχίσει να περιορίσει το παράλληλο παιχνίδι του, να παίζει πιο κάθετα αλλά και πιο γρήγορα, τότε θα κερδίσει ακόμα περισσότερους πόντους στα μάτια της τεχνικής ηγεσίας.

Προτεινόμενα Άρθρα