Έχασε την νίκη στην… εκπνοή ο ΑΡΗΣ

από AllAboutARIS

Με γκολ του Νίκου Καρακάση 0:14 πριν τη λήξη του αγώνα ο Πανιώνιος πήρε το βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στον ψυχωμένο ΑΡΗ με 7-7 και διατήρησε το αήττητό του στο Β΄Όμιλο της Α2 Υδατοσφαίρισης Ανδρών.

Η ομάδα του Μανώλη Γούναρη παρουσιάστηκε εξαιρετική στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη αφού προηγήθηκε με 4-7 στα μισά περίπου της τελευταίας περιόδου. Ωστόσο, τρία αναπάντητα γκολ από Αλεβίζο (2) και Καρακάση έφεραν το παιχνίδι στα ίσα. Εκπληκτική εμφάνιση έκανε για τους Θεσσαλονικείς ο νεαρός τερματοφύλακας Ευάγγελος Τσακίρης που πραγματοποίησε σωρεία επεμβάσεων, ενώ οι δύο ομάδες έχουν έντονα παράπονα για τη διαιτησία για δύο διαφορετικές φάσεις. Ο Πανιώνιος διαμαρτύρεται για γκολ που δεν πέρασε τη γραμμή στο πέναλτι του Παπαθεοδώρου που έκανε το σκορ 4-7, ενώ ο Άρης για το ότι κύλησε το χρονόμετρο στην τελευταία φάση χωρίς να παιχτεί η μπάλα κι ενώ είχε κερδίσει διπλή αποβολή με 0:04 να απομένουν.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΑΡΗ να μπαίνει σε θέση οδηγού με τέρμα του Αλιαπούλιου, όμως ο Πανιώνιος απάντησε άμεσα με τέρμα του αρχηγού του, Μιχάλη Βέκκου. Οι δύο ομάδες έδωσαν το βάρος τους στην άμυνα, προσπαθώντας να μπλοκάρουν τα ατού των αντιπάλων τους. Ο Πανιώνιος πήγε προηγούμενος στην λήξη της πρώτης περιόδου με τέρμα του Τσακιράκη, ενώ θα μπορούσε να έχει διευρύνει το προβάδισμά του, αλλά ο Τσακίρης είπε «όχι» σε αρκετές περιπτώσεις σε καθαρές ευκαιρίες σε κόντρες των παικτών των Νεοσμυρνιωτών (χαρακτηριστικές ευκαιρίες των Βέκκου και Γεωργακόπουλου).

Το δεύτερο οκτάλεπτο ξεκίνησε με χαμένο παραπάνω για τους γηπεδούχους, ενώ στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι έφεραν το παιχνίδι στα ίσα με εκπληκτικό τέρμα του Μουστεράκη από θέση 2. Ο Πανιώνιος φαινόταν μπλοκαρισμένος και ο Άρης το εκμεταλλεύτηκε παίρνοντας το προβάδισμα με τέρμα του Παπαθεοδώρου σε παίκτη παραπάνω. Στη συνέχεια η καλύτερη ευκαιρία ανήκε στον ΑΡΗ με τον Αϊβαλιώτη να αποκρούει το σουτ του έμπειρου φουνταριστού.

Το τρίτο οκτάλεπτο ξεκίνησε με τον ΑΡΗ να συνεχίζει την πολύ καλή του άμυνα, ενώ ο Μουστεράκης σκόραρε για δεύτερη φορά κάνοντας δύο τα τέρματα της διαφοράς. Ο Πανιώνιος προσπάθησε να παίξει πιο πολύ σε κόντρα καταφέρνοντας να βγάλει κάποιες πολύ καλές επιθέσεις με κακά όμως τελειώματα, ενώ όποτε χρειάστηκε ο Τσακίρης ήταν εκεί. Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 3-4 με τον Δημακόπουλο σε παραπάνω-κόντρα, όμως στη συνέχεια και μετά από τάιμ άουτ ο Άρης βρήκε δύο γκολ με το Σολογάννη να σκοράρει για το 3-6. Αξίζει να σημειωθεί η πάσα του Μουστεράκη στο δεύτερο γκολ κι ενώ ήταν σε θέση τετ α τετ.

Το τελευταίο οκτάλεπτο ξεκίνησε ιδανικά για τον Πανιώνιο με τον Γαβαλά να σκοράρει από φουνταριστό. Στη συνέχεια ο Ευάγγελος Τσακίρης πραγματοποίησε τρεις καθοριστικές επεμβάσεις κρατώντας μπροστά την ομάδα του. Οι Θεσσαλονικείς στη συνέχεια κέρδισαν πέναλτι με τον Χατζηδάκη. Ο Παπαθεοδώρου εκτέλεσε, ο Αϊβαλιώτης έκανε την απόκρουση με την μπάλα να περνάει μέσα από τη γραμμή σύμφωνα με τον επόπτη. Η συγκεκριμένη φάση προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών στο «στρατόπεδο» των γηπεδούχων. Αμέσως μετά ο Αλεβίζος σκόραρε σε παραπάνω κι ενώ είχε προηγηθεί απόκρουση του Τσακίρη και μπλοκ του Αρώνη. Οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν και τις επόμενες άμυνες και κέρδισαν αποβολή 1:25 πριν τη λήξη. Ο Αϊβαλιώτης απέκρουσε το σουτ του Αρώνη από το πρώτο δοκάρι και στη συνέχεια ο Αλεβίζος σκόραρε σε κόντρα-παραπάνω με 0:45 να απομένουν. Στη συνέχεια, ο Λύκαρης έκανε το κλέψιμο και έβγαλε τετ α τετ τον Καρακάση που σκόραρε με λόμπα για το 7-7. Η τελευταία φάση ήταν εκείνη που προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών από τη μεριά του ΑΡΗ. Ο Γεωργακόπουλος χρεώθηκε αποβολή 0:04 πριν τη λήξη και στη συνέχεια το ίδιο έπραξε και ο Βέκκος χωρίς να έχει παιχτεί η μπάλα. Ο χρόνος όμως κύλησε στο 0:02 προξενώντας την αντίδραση των ανθρώπων του Άρη. Το παιχνίδι τελείωσε χωρίς να γίνει σουτ με τις δύο ομάδες να μοιράζονται τους βαθμούς.

Πανιώνιος – Άρης 7-7 (2-1, 0-2, 1-2, 4-1)

Πανιώνιος (Κώστας Δήμου): Αϊβαλιώτης, Μπουζάλας, Ζουρίδης, Δημακόπουλος 1, Λύκαρης, Καρακάσης 1, Τσακιράκης 1, Αβαγιανός, Παπαδόπουλος Δ., Αλεβίζος 2, Βέκκος 1, Γεωργακόπουλος, Τζεραΐσης, Παπαδόπουλος Θ., Γαβαλάς Γ. 1

ΑΡΗΣ (Μανώλης Γόυναρης): Τσακίρης, Κουνέλας, Χατζηδάκης, Παπαθεοδώρου 2, Μουστεράκης 2, Αλιαπούλιος 1, Μίχας, Γκαρλής, Κυπριώτης, Αρώνης, Σολογάννης 2, Σιώπκας, Δούμας

Προτεινόμενα Άρθρα