Τόσο άλλαξαν…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Τι άλλαξε στις δύο ομάδες, πριν την αναμέτρηση της Τούμπας

ΑΡΗΣ και ΠΑΟΚ ετοιμάζονται για το ντέρμπι του 2ου γύρου, τραβώντας όλα τα ποδοσφαιρικά βλέμματα της Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη για τρίτη φορά φέτος.

Η αρχή είχε γίνει με το… ήρεμο ντέρμπι Κυπέλλου στα τέλη Σεπτέμβρη, για να ακολουθήσει τρεις εβδομάδες μετά η αναμέτρηση του “Κλεάνθης Βικελίδης”. Από τότε μέχρι σήμερα, δεν έχουν αλλάξει και λίγα στα δύο “στρατόπεδα” .

ΑΡΗΣ

Αυτοί που έφυγαν

Οι “κιτρινόμαυροι” είναι αυτοί στους οποίους παρατηρούνται και οι περισσότερες διαφορές από το ματς του 1ου γύρου. Η πρώτη είναι στον πάγκο, αφού ο Πάκο Ερέρα αποχώρησε για να πάρει τη θέση του ο Σάββας Παντελίδης, ο οποίος ετοιμάζεται να ζήσει το πρώτο του μεγάλο ντέρμπι στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Από πλευράς παικτών, Κολάσο, Μάβραϊ, Ναζλίδης, Μενέντεθ και Βίτορ έχουν αποτελέσει παρελθόν. Οι τρεις πρώτοι είχαν συμπεριληφθεί στην αποστολή για τον αγώνα του “Κλεάνθης Βικελίδης” ενώ Μάβραϊ και Ναζλίδης είχαν αγωνιστεί κιόλας. Το ίδιο ισχύει και με τον Μπάσα ο οποίος θα απουσιάσει λόγω τιμωρίας από το παιχνίδι της Τούμπας, όπως και οι Γκάμα-Σόουζα που είναι εκτός για διαφορετικούς λόγους.

Αρα μιλάμε για ένα σύνολο δέκα παικτών, πέντε από τους οποίους είχαν παίξει στο ματς του 1ου γύρου και θα απουσιάσουν από το επερχόμενο φύλλο αγώνα.

Και εκείνοι που ήρθαν…

Οι αφίξεις ήταν περισσότερες από τις αποχωρήσεις. Εφυγαν πέντε για να έρθουν έξι και συγκεκριμένα οι Λάρσον, Ρόουζ (δαν.), Κόρχουτ, Τόνσο, Φετφατζίδης και Σαββίδης. Οι τρεις πρώτοι αποτελούν εντελώς νέα πρόσωπα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ολοι όμως προετοιμάζονται για το πρώτο τους “κλάσικο” της Θεσσαλονίκης.

ΠΑΟΚ

Αυτοί που έφυγαν…

O ΠΑΟΚ ήταν λιγότερο δραστήριος όσον αφορά τις αποχωρήσεις πρωτοκλασσάτων στελεχών του τον περασμένο Γενάρη. Πρίγιοβιτς, Ουάρντα και Κιτσίου πέρασαν την πόρτα της εξόδου, με την πώληση του Σέρβου να αποτελεί και την πιο ηχηρή απώλεια για τους “ασπρόμαυρους”. Παίκτης που είχε αγωνιστεί στο ματς του 1ου γύρου, όπως και ο Ουάρντα που είχε περάσει ως αλλαγή.

Και εκείνοι που ήρθαν…

Σε αντίθεση πάντως με τις αποχωρήσεις, η ομάδα του Λουτσέσκου ήταν αρκετά κινητική στο κομμάτι που αφορά τις προσθήκες. Ολιβέιρα (δαν.), Ίνγκανσον, Μίσιτς (δαν.) Σφιντέρσκι, Γιαννούλης και Ενρίκε (οι δύο τελευταίοι επέστρεψαν από δανεισμό) είναι τα έξι νέα πρόσωπα στο ρόστερ του ΠΑΟΚ.

Προτεινόμενα Άρθρα