Η ετοιμότητα των… νέων

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ενα από τα βασικά κριτήρια του ΑΡΗ στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, ήταν η απόκτηση παικτών που θα είχαν τον καλύτερο δυνατό βαθμό αγωνιστικής ετοιμότητας.

Οι άνθρωποι της ομάδας ήθελαν να προσθέσουν στο ρόστερ ποδοσφαιριστές που θα βοηθούσαν άμεσα και δεν θα χρειάζονται μεγάλο διάστημα προσαρμογής. Αυτό δηλαδή που πέτυχαν σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις για τις οποίες κινήθηκαν. 

Οσοι ήρθαν τον περασμένο Γενάρη και έχουν ήδη αγωνιστεί, δείχνουν να “μπαίνουν” αρκετά γρήγορα στο κλίμα της ομάδας και να προσαρμόζονται αγωνιστικά. Ενα σημαντικό στοιχείο, με δεδομένο ότι καλούνται να διαχειριστούν και ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον. 

Ο Ρόουζ αποτελεί ίσως το πιο κλασσικό παράδειγμα όλων των παραπάνω, με τους Κόρχουτ, Λάρσον και Τόνσο και να ακολουθούν από πίσω, έχοντας όλοι συνεισφέρει -είτε λίγο είτε πολύ- στην αγωνιστική μετάλλαξη του ΑΡΗ τις τελευταίες αγωνιστικές. 

Σίγουρα δεν έχουν φτάσει ακόμα το 100%, όπως για παράδειγμα ο Λάρσον που ήρθε με έναν μικρό αριθμό συμμετοχών στην Τουρκία, αλλά κάθε αγωνιστική έχουν μία όλο και πιο σταθερή παρουσία, “δένοντας” με το υπόλοιπο σύνολο. 

Αυτό μένει να φανεί βέβαια και με την περίπτωση του Φετφατζίδη ο οποίος δεν πρόλαβε να δείξει πολλά στην Τρίπολη. Ο αγωνιστικός ρυθμός που διαθέτει όμως ερχόμενος από τον Ολυμπιακό, αποτυπώνεται με την μέχρι τώρα παρουσία του στις προπονήσεις. 

Προτεινόμενα Άρθρα