Σανδάλης: "Ο παιδικός καρκίνος αφορά όλους μας"

από Γιώργος Γκάτος

Ενημέρωσε για τις δράσεις του συλλόγου, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου

“Μετά από 12 χρόνια η ομάδα του ΑΡΗ θα φιλοξενήσει ξανά το λογότυπο της Λάμψης και θα προβάλει το έργο μας.”

Για το αν είναι τυχαίο που ανακοινώθηκε χθες αυτή η δράση:

“Δεν είναι τυχαίο. Η Superleague εδώ και 9 χρόνια, προβάλει τον σύλλογο μας, τον σύλλογο “Φλόγα” αλλά και την “Πίστη” που είναι παρόμοιοι σύλλογοι. Είναι σήμερα η Παγκόσμια Μέρα Καρκίνου Παιδικής Ηλικίας. Είναι μια μέρα ευαισθητοποίησης. Πρέπει ο κόσμος να έρθει κόντά στο παιδί που νοσεί, να βοηθήσει αυτόν και την οικογένεια του γιατί ο παιδικός καρκίνος αφορά όλους μας.”

Για τον σκοπό της Λάμψης:

“Η Λάμψη είναι σύλλογος γονέων που τα παιδιά μας έχουν νοσήσει. Από πέρσι, για πρώτη φορά, στο Δ.Σ. συμμετέχουν και παιδιά που έχουν ενηλικιωθεί. Συντάχθηκαν και αυτοί μαζί μας για να βοηθήσουμε τα υπόλοιπα παιδιά στα παιδοογκολογικά.

Κύριοι στόχοι είναι να είμαστε δίπλα στο παιδί σε όλη την διάρκεια της θεραπείας του μέσα στα νοσοκομεία αλλά και δίπλα στους γονείς του. Έχουμε κάνει από το 2007 που ξεκινήσαμε σημαντική δουλειά στα παιδοογκολογικά. Αυτή τη στιγμή, τα δύο παιδογκολογικά είναι σε άριστη κατάσταση. Καθημερινά είμαστε μέσα και οτιδήποτε χρειαστεί η “Λάμψη” το καλύπτει. Μπορώ να σας πω συγκεκριμένα για το 2018, ότι διαθέσαμε το ποσό των πενήντα χιλιάδων ευρώ στα δύο παιδοογκολογικά τμήματα. Αυτή τη στιγμή βάφουμε το τμήμα στο Ιποκράτειο γιατί είναι πολύ σημαντικό για λόγους υγιεινής να είναι σε άριστη κατάσταση.

Ευτυχώς, από το 2009 που αλλάξαμε ρώτα και γίναμε πιο εξωστρεφής σαν σύλλογος -γιατί κακά τα ψέματα είναι δύσκολο να παραδεχθείς τη λέξη “καρκίνο”, ο κόσμος της Θεσσαλονίκης μας έχει αγκαλιάσει. Ευτυχώς όλα αυτά τα χρόνια που παρά τη κρίση και τα προβλήματα των νοσοκομείων, ήμασταν εκεί και στηρίζαμε το έργο τους. Μπορέσαμε και βοηθήσαμε πάρα πολύ και τους γονείς”.

Για τον αθλητισμό ως μέσο ευαισθητοποίησης:

“Για αυτό το κάναμε για πρώτη φορά και το 2007. Αυτές τις μέρες που κάναμε αίτημα στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ, το αποδέχθηκε με μεγάλη χαρά. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου για να αναδέιξουμε το έργο μας και να γυρίσει ο κόσμος να κοιτάξει αυτά τα παιδιά”.

Για τις δράσεις που έχουν συμφωνηθεί με τον ΑΡΗ:

“Και ο ΑΡΗΣ και όλες οι ομάδες, εκτός από τα Χριστούγεννα και το Πάσχα που κάνουν επισκέψεις στα τμήματα, αυτό έχουμε ως συνεργασία. Αυτό το δεκάλεπτο που μου αφιερώνεται είναι η συμβολή του ΑΡΗ στη “Λάμψη”. Η Superleague έχει αφιερώσει αυτή την αγωνιστική, όπως κάθε χρόνο εδώ και 9 χρόνια. Όλες οι ομάδες θα μπουν στον αγωνιστικό χώρο με μπλουζάκια της “Λάμψης” και της “Φλόγας” και θα σηκώσουν πανό με το μήνυμα μας “Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας μπορεί να ιαθεί”.”

Για το μήνυμα ελπίδας αυτής της κίνησης:

“Το πιο σημαντικό είναι να καταλάβει ο κάθε γονιός ότι δεν είναι μόνος του. Ότι υπάρχουν κάποιοι στους οποίους μπορεί να στηριχθεί. Αυτό κάνουμε τόσα χρόνια και ελπίζουμε να συνεχίσουμε με τη βοήθεια του κόσμου, ώστε κάθε γονιός να μην έχει να αντιμετωπίσει άλλη προβλήματα”.

Για τους τρόπους στήριξης αυτής της προσπάθειας:

“Ο κόσμος μπορεί να βοηθήσει τη “Λάμψη” με διάφορους τρόπους. Μπορείτε να μπείτε στο site μας, lampsi.org όπου είναι οι λογαρισμοί τραπέζης. Υπάρχει η δυνατότητα αποστολής μηνύματος στο 19833 ή κλήση στο σταθερό τηλέφωνο 2310 943396. Να πούμε ότι η “Λάμψη” είναι πιστοποιημένος σύλλογος από το Υπουργείο Υγείας τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Έχουμε υπαλλήλους στα νοσοκομεία, τέσσερις ψυχολόγους για τους γονείς και τα παιδιά, αλλά και κοινωνική λειτουργό. Προσπαθούμε να μεγαλώσουμε και εμείς. Δυστυχώς υπάρχει αύξηση στα παιδιά που νοσούν. Πέρσι είχαμε το μεγαλύτερο αριθμό εισαγωγών. Ελπίζουμε σιγά-σιγά να μειωθούν αυτοί οι αριθμοί, αλλά δυστυχώς δεν μας αφήνουν οι συνθήκες να πιστεύουμε σε κάτι τέτοιο.”

Προτεινόμενα Άρθρα