"Αγγελικό" ποδόσφαιρο και… τέζα οι "κόκκινοι διάβολοι"

από Γιώργος Γκάτος

Αυτό το βράδυ η Παρί Σεν Ζερμέν ψήλωσε δυο πήχες στην Ευρώπη. Βάρυνε την φανέλα της. Ήταν η βραδιά που η αλεπού που λέγεται Τόμας Τούχελ πήρε το σκαλπ του προπονητικού νεανία που λέγεται Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.

Ο Γερμανός τεχνικός ανάγκασε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να παίξει ποδόσφαιρο… Μουρίνιο, την μπέρδεψε με το 3-4-2-1 που γινόταν 4-2-3-1 και αφού την έδειρε στο πρώτο μέρος, την αποτελείωσε στην επανάληψη.

Μπορεί το πρώτο μέρος είχε 13 φάουλ, 5 κίτρινες και μόλις μία τελική προς την εστία, όμως στο δεύτερο ημίχρονο ο Άνχελ Ντι Μαρία πήρε την δική του εκδίκηση για όσα τράβηξε για ένα χρόνο στο «Ολντ Τράφορντ».

Ο Αργεντινός που τις έφαγε κανονικά από τον Γιανγκ στο πρώτο μέρος, απάντησε με δύο μαγικά χτυπήματα, ισάριθμες μαχαιριές στο κορμί των «κόκκινων διαβόλων».

Από δικό του κόρνερ ο Κιμπεμπέ έκανε το 0-1 (53’), από δική του μπαλιά πάρε – βάλε, ο Μπαπέ έδωσε το τελειωτικό χτύπημα επτά λεπτά αργότερα για το 0-2.

Το γήπεδο αίφνης κατηφόρισε κι αν δεν υπήρχαν τα «πλοκάμια» του Ντε Χέα, το κοντέρ θα έγραφε ακόμα περισσότερα.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πνιγμένη στα τακτικά πλοκάμια του Τούχελ, έκανε μία τελική on target σε όλο το παιχνίδι (και μόλις τέσσερις συνολικά), ο 40άρης Μπουφόν πέρασε ένα από τα πιο εύκολα βράδια της καριέρας του και αίφνης η Παρί Σεν Ζερμέν διαπίστωσε ότι μπορεί να ζήσει και χωρίς τους σταρ της. Αρκεί να έχει προπονητή στον πάγκο…

Προτεινόμενα Άρθρα