Αλεπού η Τότεναμ

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Ορεξάτος ο ¨Εριξεν για τα Σπιρούνια

Σταθερή στην πολύ καλή πορεία της στην Premier League είναι η Τότεναμ, η οποία δείχνει ότι δεν πρέπει να υποτιμάται στη μάχη του τίτλου. Τα «σπιρούνια» κατάφεραν να νικήσουν με 3-1 τη Λέστερ και μείωσαν τη διαφορά στους 2 βαθμούς από τη 2η Μάντσεστερ Σίτι και στους 5 από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ. Παράλληλα, βρίσκονται στο +9 από την 4η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς άνηκε στη Λέστερ. Στο 8ο λεπτό ο Μαγκουάιρ πήρε μια κεφαλιά κοντά στο σημείο του πέναλτι, αλλά ο Γιορίς κατάφερε να αποκρούσει εντυπωσιακά. Στο 19′ ήταν η σειρά του Κάσπερ Σμάιχελ να δείξει την κλάση του σταματώντας σουτ του Ρόουζ. Εντούτοις, η Τότεναμ κατάφερε τελικά να προηγηθεί στο 33′ με κεφαλιά «ψαράκι» του Ντάβινσον Σάντσες έπειτα από σέντρα του Έρικσεν.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λέστερ μπήκε πιο δραστήρια στο παιχνίδι. Έτσι, πιέζοντας την αντίπαλη άμυνα κατάφερε τελικά να κερδίσει πέναλτι, καθώς στο 59′ ο Μάντισον ανατράπηκε από τον Βερτόνγκεν. Παρόλα αυτά, ο Βάρντι που πέρασε εκείνη τη στιγμή στο παιχνίδι ως αλλαγή, ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά νικήθηκε από τον Γιορίς.

 
Το ψυχολογικό σοκ από την απώλεια του πέναλτι εκμεταλλεύτηκαν τα «σπιρούνια», καθώς άμεσα πέτυχαν το 2-0 με ένα «κλασικό» σουτ του Κρίστιαν Έρικσεν έξω από την περιοχή στο 63′. Μολαταύτα, οι «αλεπούδες» δεν είχαν πει ακόμη την τελευταία τους λέξη και ο Βάρντι με κοντινή προβολή έπειτα από γύρισμα του Περέιρα μείωσε σε 2-1. Η Λέστερ στο τέλος ανοίχτηκε για να βρει το γκολ της ισοφάρισης, αλλά αυτό άφησε την άμυνά της εκτεθειμένη και δέχτηκε και τρίτο γκολ στις καθυστερήσεις. Ο Σον έφυγε στην αντεπίθεση και νίκησε τον Σμάιχελ για το τελικό 3-1.

Προτεινόμενα Άρθρα