Δις εξαμαρτείν και απίστευτο κάζο για Ντόρτμουντ (vid)

από AllAboutARIS

Δεύτερη συνεχόμενη "αυτοκτονία" για την Ντόρτμουντ, που μέσα σε τρεις ημέρες επανέλαβε εντός έδρας 3-3, με την Χόφενχαϊμ να γυρίζει από το 3-0 στο τελευταίο τέταρτο και να κάνει την επική ανατροπή (3-3).

Αν στο τέλος του πρωταθλήματος, η Ντόρτμουντ δεν κατακτήσει τον τίτλο, τότε θα πρέπει να κατηγορεί τον εαυτό της για ότι έγινε το απόγευμα της 9ης Φεβρουαρίου.

Εκεί, βρέθηκε να προηγείται με 3-0 της Χόφενχαϊμ μέχρι το 76ο λεπτό, κι όμως δεν κατάφερε να κερδίσει. Τρεις ημέρες μετά από τον αποκλεισμό στο κύπελλο από την Βέρντερ (πάλι με ανατροπή, πάλι με 3-3 στο τέλος της παράτασης), η Ντόρτμουντ επανέλαβε δεύτερο έγκλημα και θα πάει με την χειρότερη ψυχολογία στο ματς με την Τότεναμ για τους «16» του Champions League.

Ένα όμορφο διαγώνιο σουτ του Σάντσο (32’) και ένα φύσημα της μπάλας σε κενή εστία από τον Γκέτσε (43’) έκαναν θεωρητικά  εύκολα τα πράγματα για την ομάδα του Λουσιέν Φαβρ, που στην επανάληψη είδε τον Μπούρκι να αρνείται το 2-1 και δύο σημαντικές ευκαιρίες από Ζοέλιντον (56’) και Μπελφοντίλ (62’).

Το τρίτο γκολ του Γκερεϊρό (67’) έδειχνε να τελειώνει την δουλειά, όμως η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν δεν είχε πετάξει λευκή πετσέτα. Μέσα σε 8 λεπτά, δύο γκολ από Μπελφοντίλ (75’) και Καντέραμπεκ (83’) έκαναν το 3-2 και το άγχος έπνιξε τους Βεστφαλούς, που για μία ακόμα φορά δεν κατάφεραν να κρατήσουν υπέρ τους αποτέλεσμα.

Μία άπιαστη κεφαλιά του Μπελφοντίλ (87’) έκανε το τελικό 3-3 για την Χόφενχαϊμ. που αισίως έφτασε τις 8 ισοπαλίες στα 10 τελευταία της παιχνίδια.

Το “Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ” είναι πάντως το μόνο απόρθητο κάστρο στην Γερμανία, αφού η Γκλάντμπαχ μετά από 9 σερί νίκες είδε την έδρα της να αλώνεται από την Χέρτα Βερολίνου (0-3) και να μην καταφέρνει να πλησιάσει κι άλλο την κορυφή, που απέχει πια 8 βαθμούς

Προτεινόμενα Άρθρα