Η… βρώμικη δουλειά του Διαμαντόπουλου

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Παντελίδης του έδωσε την ευκαιρία και αυτός δεν την άφησε να πάει χαμένη

Η απουσία του τραυματία Γιουνές και η ανάγκη για να ένα πιο ορθολογικό σχήμα στα τελευταία παιχνίδια -και ειδικά στην Ξάνθη- έφερε για πρώτη φορά φέτος στο προσκήνιο τον Δημήτρη Διαμαντόπουλο.

Ο Σάββας Παντελίδης άλλαξε τους προσανατολισμούς του και στράφηκε στην επιλογή ενός “καθαρού” επιθετικού αντί για τον Ντιγκινί ως μοναδικό προωθημένο. Αξιοποίησε λοιπόν τη μοναδική του επιλογή, τη δεδομένη χρονική στιγμή. Δηλαδή τον Διαμαντόπουλο. 

Ο 30χρονος επιθετικός έκανε στα “Πηγάδια” το ντεμπούτο του ως βασικός στη Super League. Και η εμφάνισή του, ήταν το “κλειδί” για να διατηρηθεί στο βασικό σχήμα και στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ναι, δεν σκόραρε. Αυτή δηλαδή που είναι και η βασική δουλειά του επιθετικού. Κάνει όμως άλλες δουλειές που δεν εντοπίζονται με στη ροή του αγώνα, συμβάλλοντας σημαντικά στο παιχνίδι της ομάδας. 

Μπορεί να μην πρόκειται για την ποιοτική επιλογή της πρώτης γραμμής αλλά κάνει τα απλά και αυτονόητα της θέσης. Δηλαδή ξέρει να τοποθετήθει το σώμα του για να πάρει την πρώτη μπάλα, είτε για να τη “σπάσει” στα άκρα είτε για να κερδίσει φάουλ. Δηλαδή την κατοχή και εξτρά μέτρα στο γήπεδο για την ομάδα. 

Στο τελευταίο ειδικά ήταν αρκετά αποτελεσματικός στα τελευταία δύο ματς, δίνοντας πολλές μονομαχίες με τους αντίπαλους αμυντικούς και γενικότερα δείχνοντας ότι μπορεί να έχει έναν πιο ενεργό ρόλο απ’ ότι στο προηγούμενο διάστημα.

Προτεινόμενα Άρθρα