Η ποιότητα και το… απρόβλεπτο

από Νίκος Παπαδόπουλος

Αυτά… αγόρασε ο ΑΡΗΣ, δίνοντας τα χέρια με τον 28χρονο επιθετικό

Ο ΑΡΗΣ συνηθίζει στην εποχή Καρυπίδη να “χτυπάει” στις… παρατάσεις των μεταγραφικών περιόδων. Και αυτή τη φορά, το έκανε με την απόκτηση του Γιάννη Φετφατζίδη μέχρι το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Με την προοπτική φυσικά να συνεχίσουν και μετά. Οχι επίσημα τουλάχιστον για την ώρα, αλλά και οι δύο πλευρές, το έχουν στο μυαλό τους.

Η μεγάλη ανάγκη του ΑΡΗ ήταν φυσικά στην κορυφή της επίθεσης. Δεν κατάφερε όμως να φέρει αυτό που ήθελε. Και από την άλλη, δεν θα μπορούσε να σφυρίξει αδιάφορα όταν στην αγορά των ελεύθερων υπήρχε μία περίπτωση ποδοσφαιριστή όπως του Φετφατζίδη

Με την απόκτησή του, οι “κιτρινόμαυροι” προσθέτουν στο δυναμικό τους έναν ποδοσφαιριστή που δεν περιβάλλεται πλέον από τη λάμψη του παρελθόντος, αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το ταλέντο του. Ενας παίκτης που αν βρει το περιβάλλον -και τον καλό του εαυτό- για να αποδώσει αυτά που μπορεί, θα προσφέρει.

Η μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας ενισχύεται με έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί και στις τρεις θέσεις πίσω από τον επιθετικό. Με αυτή του δεξιού εξτρέμ, να αποτελεί και το σημείο εκκίνησης για αυτόν τις περισσότερες φορές. Το “ψωμί” του άλλωστε σε Ελλάδα, Ιταλία και Σαουδική Αραβία, το έβγαλε ως winger εκμεταλλευόμενος την έκρηξή του -ειδικά στα πρώτα βήματα- και την ικανότητά του στο ένας εναντίον ενός. Με την κοφτή ντρίπλα του και το απρόβλεπτο που έχει στις ατομικές του ενέργειες, εκμεταλλευόμενος μεταξύ άλλων και το χαμηλό κέντρο βάρους του. Οχι στον ίδιο βαθμό βέβαια που τα είχε όλα αυτά παλιά. 

Το πλεονέκτημα του είναι οι χώροι που μπορεί να ανοίγει ειδικά σε κλειστές άμυνες, δημιουργώντας για τους συμπαίκτες του και όχι τόσο στο σκοράρισμα για τον ίδιο. Πάντα όμως με δεδομένο ότι στο “Κλεάνθης Βικελίδης” θα βγάλει στο γήπεδο την εικόνα που δεν μπόρεσε να δείξει στον Ολυμπιακό με την επιστροφή του από τη Σαουδική Αραβία. H παρουσία του εκεί αποτελεί ίσως ένα αρνητικό στην περίπτωση του, αφού μιλάμε για ένα πρωτάθλημα που βάζει τους ποδοσφαιριστές σε μία άλλη διαδικασία. 

Το σίγουρο είναι ότι με την παρουσία του, ο ανταγωνισμός στις θέσεις των εξτρέμ αυξάνεται ακόμα περισσότερο.

Προτεινόμενα Άρθρα