Λύτρωση από την "λευκή βούλα" για την Άρσεναλ

από Γιώργος Γκάτος

Για να λυτρωθεί η Άρσεναλ χρειάστηκε ένα πέναλτι του Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ

Το κλίμα στο Emirates ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο από την ιστορία με τον Εμιλιάνο Σάλα, με τους «κανονιέρηδες» να αναφέρουν στο επίσημο match programme το όνομα του Αργεντινού στράικερ, ο οποίος ακόμα αγνοείται.

Αυτό πέρασε και στο γήπεδο, με την Άρσεναλ να κάνει μία από τις πιο… φλύαρες εμφανίσεις της απέναντι στην Κάρντιφ, που ήθελε αλλά… δεν μπορούσε.

Για να λυτρωθεί η Άρσεναλ χρειάστηκε ένα πέναλτι του Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος χάρισε την νίκη στους Λονδρέζους (66’, 1-0), οι οποίοι έπιασαν την Τσέλσι στην τέταρτη θέση, με τον Γκαμπονέζο να γίνεται ο παίκτης που φτάνει γρηγορότερα από όλους στην ιστορία της Άρσεναλ τα 25 γκολ στην Premier League με την φανέλα του συλλόγου.

Ο Διόσκουρός του στην επίθεση της Άρσεναλ (Λακαζέτ) έκανε το 2-0 λίγο πριν το τέλος και η ομάδα του Ουνάι Έμερι συνεχίζει την ανοδική της πορεία, με την Κάρντιφ να πετυχαίνει το γκολ της τιμής στις καθυστερήσεις με τον Μέντες-Λάινγκ.

Απίθανη νίκη με εκπληκτική ανατροπή (4-2 από 0-2) για την Φούλαμ που συνεχίζει να ελπίζει στην μάχη της παραμονής, ενώ συνεχίζει να καλπάζει η Γουλβς που με το 3-0 επί της Γουέστ Χαμ ανέβηκε μόνη στην 7η θέση.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής της Premier League:

Άρσεναλ – Κάρντιφ 2-1

(66’ πεν. Ομπαμεγιάνγκ, 83’ Λακαζέτ / 94’ Μέντες-Λάινγκ)

Φούλαμ – Μπράιτον 4-2

(47’ Τσέιμπερς, 58’, 74’ Μίτροβιτς / 3’, 17’ Μάρεϊ)

Χάντερσφιλντ – Έβερτον 0-1

(3’ Ρισάρλισον)

Γουλβς – Γουέστ Χαμ 3-0

(66’ Σαΐς, 80’, 86’ Χιμένες)

Προτεινόμενα Άρθρα