Ηττα… ντροπής

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ανούσιος και πάλι ο ΑΡΗΣ, που πλήρωσε μία αδράνεια στην άμυνα του

Τελικά ο ΑΡΗΣ μπορεί να είναι και άξιος της μοίρας του… Δεν εξηγείται αλλιώς όταν πάει στη Λιβαδειά ανανεωμένος και γνωρίζοντας ότι δεν έχει περιθώρια για άλλη απώλεια βαθμών. Και χάνει σε ακόμη ένα ματς. 

Οι “κιτρονόμαυροι” παρουσιάστηκαν σε ακόμη ένα ματς προβλέψιμοι, ανούσιοι και χωρίς να γίνονται απειλητικοί, γνωρίζοντας την ήττα από τον Λεβαδειακό με 1-0. Αποτέλεσμα που τον αφήνει πάλι πίσω όσον αφορά την Ευρώπη.

Το γκολ της νίκης για τους γηπεδούχους πέτυχε στο 38′ ο Μαρκόφσκι.

Ντεμπούτο με… σίγουρες επιλογές για Καραγεωργίου (4-2-3-1)

Ο Ελληνας τεχνικός δεν προχώρησε σε ριζικές αλλαγές στο πρώτο του παιχνίδι στον πάγκο των Βοιωτών, πλην μίας-δύο αλλαγών μεσοεπιθετικά. Ο Μπάγιτς ήταν στο τέρμα. Τσαμπούρης και Ντιόγκο ήταν οι πλάγιοι μπακ, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Λεονάρντο-Αντιλέχου ξεκίνησαν στα στόπερ, με δίδυμο στα χαφ τους Ζησόπουλο και τον νεοαποκτηθέντα Κονέ. Ο Στανόγιεβιτς παρέμεινε ως επιτελικός μέσος πίσω από τον Μαρκόφσκι, με τους Νανγκί και Γιακούμη στα επιθετικά άκρα.

“Πρώτη” για Τόνσο και επιστροφή Σιώπη (4-2-3-1)

Tη… συνταγή της Λάρισας αλλά με συγκεκριμένες διαφοροποιήσεις ακολούθησε ο Σάββας Παντελίδης κόντρα στον Λεβαδειακό. Ο Κουέστα ήταν στο τέρμα, με τον Μπάσα να διατηρείται ως στόπερ δίπλα στον Δεληζήση και τους Τζανακάκη-Βαλεριάνο στα άκρα της άμυνας.
Το ένα νέο πρόσωπο ήταν ο Σιώπης που επανήλθε μετά τον τραυματισμό του και ήταν ο παρτενέρ του Ματίγια. Λίγο πιο μπροστά ξεκίνησε ο Μάρτιν Τόνσο στο ντεμπούτο του με τον ΑΡΗ. Κόρχουτ-Γκαρσία ήταν οι δύο εξτρέμ και ο Ντιγκινί στην κορυφή της επίθεσης.

Ο ΑΡΗΣ τον έλεγχο αλλά…

Οι Θεσσαλονικείς ήταν αυτό που στο πρώτο ημίχρονο έκαναν παιχνίδι και κρατούσαν περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια τους, όπως μαρτυρά και το 39%-61 του πρώτου 20λέπτου. Για ακόμη ένα ματς ματς όμως ήταν μία ανούσια κατοχή αφού δεν είχαν τις φάσεις πέραν του Ντιγκινί.

Στο 17′ ο Ντιγκινί κατέβασε πολύ ωραία τη σέντρα του Τζανακάκη και έπιασε δυνατά το σουτ, με τον Μπάγιτς να πέφτει εντυπωσιακά στη δεξιά του γωνία και να απομακρύνει.

Γκολ… από το πουθενά ο Λεβαδειακός

Οι γηπεδούχοι απάντησαν στη φάση του ΑΡΗ με την κοντινή προβολή του Μαρκόφσκι στο 25′ , η οποία πέρασε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Κουέστα. Στη δεύτερη τελική του όμως ο Κροάτης, ήταν και εύστοχος.
Στο 38′ ο 33χρονος φορ νίκησε τον Μπάσα στον αέρα και με κεφαλιά έκανε το 1-0, μετά τη σέντρα του Τσαμπούρη, , σκορ που παρέμεινε μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Πιο αισθητός με Λάρσον

Ο Παντελίδης πέρασε με το… καλημέρα στο δεύτερο ημίχρονο τον Λάρσον αντί του Κόρχουτ, ελπίζοντας ότι θα δώσει στον ΑΡΗ. Και όντως ο Σουηδός είχε ένα καλό σουτ στο 50′ και μία μεγάλη ευκαιρία στο 58′ Από εκεί και πέρα όμως όσο κι αν πίεζε ο ΑΡΗΣ -απέναντι σε έναν παθητικό Λεβαδειακό- έμεινε πάλι σε μία ανούσια κατοχή και έτσι το 1-0 παρέμεινε μέχρι το φινάλε 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θανάσης Σέζος (Κιλκίς)

ΒΟΗΘΟΙ: Χρήστος Μπαλτάς (Αχαΐας), Ιορδάνης Δημητριάδης (Καστοριάς)

4ος: Κων/ος Κοτσάνης (Δράμας)

ΓΚΟΛ: 38΄Μαρκόφσκι

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 33′ Λεονάρντο, 36′ Κονέ/ 73′ Σιώπης

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Παπαγεωργίου): Μπάγιτς, Τσαμπούρης, Αντιλέχου, Αγκούα, Ντιόγκο, Ζησόπουλος, Κονέ, Στανόγιεβιτς, Νανγκί (62′ Σαβαντογκό), Γιακουμάκης (69′ Μητρόπουλος), Μαρκόφσκι.

ΑΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Τζανακάκης, Μπάσα, Δεληζήσης, Βαλεριάνος, Σιώπης, Ματίγια, Γκαρσία (82′ Μαρτίνες), Κόρχουτ (46′ Λάρσον), Τόνσο (73′ Διαμαντόπουλος), Ντιγκινί

Προτεινόμενα Άρθρα