Με σούπερ Ίρβινγκ οι Σέλτικς, ακάθεκτοι οι Ουόριορς στην επιστροφή του Κάζινς

από Γιώργος Γκάτος

Η νίκη κόντρα στους Τορόντο Ράπτορς έδωσε… ώθηση στους Σέλτικς, οι οποίοι συνέχισαν νικηφόρα την πορεία τους στην regular season.

Η ομάδα του Μπραντ Στίβενς υποδέχτηκε τους Μέμφις Γκρίζλις και παρά το γεγονός ότι δυσκολεύτηκε έφτασε στο θετικό αποτέλεσμα, χάρη σε μια ακόμα σπουδαία εμφάνιση από τον Κάιρι Ίρβινγκ.

Ο ηγέτης των «Κελτών» ήταν ασταμάτητος και με 38 πόντους, 11 ασίστ και 7 ριμπάουντ οδήγησε εκ του ασφαλούς την ομάδα του, έχοντας την υποστήριξη του Μάρκους Σμαρτ, που πρόσθεσε 20 πόντους. Από πλευράς Γκρίζλις, οι 26 πόντοι του Μάικ Κόνλεϊ δεν είχαν αντίκρισμα.

Ξεχωριστή ήταν η αναμέτρηση κόντρα στους Κλίπερς για τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Κι αυτό γιατί ο ΝτεΜάρκους Κάζινς επέστρεψε στη δράση, κάνοντας ντεμπούτο με τη φανέλα των πρωταθλητών. Ο «Boogie» έδειξε καλά δείγματα γραφής έχοντας 14 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 15 αγωνιστικά λεπτά, στην άνετη επικράτηση της ομάδας του με 112-94, μέσα στο Λος Άντζελες. 

Ο Στεφ Κάρι με 28 πόντους και ο Κέβιντ Ντουράντ με 24 ήταν τα πρώτα… βιολιά της ομάδας του Στιβ Κερ, η οποία δείχνει όσο περνάει ο καιρός πως ανεβάζει στροφές ενόψει και των πλέι οφ. Από τους Κλίπερς ξεχώρισε ο Τομπάιας Χάρις με 28 πόντους και 9 ριμπάουντ, όμως δεν ήταν αρκετός για να αλλάξει τον ρου του αγώνα.

Από τα υπόλοιπα αποτελέσματα ξεχωρίζει η δύσκολη νίκη των Σαν Αντόνιο Σπερς, μέσα στη Μινεσότα, επί των Τίμπεργουλβς με 116-113, ενώ οι Μπρούκλιν Νετς συνέχισαν την… τρελή πορεία τους, επικρατώντας των Ορλάντο Μάτζικ με 117-115, μέσα στη Φλόριντα. Νίκη και για τους Πίστονς, που παρέμιεναν ψηλά στη βαθμολογία της Ανατολικής Πειρφέρειας, επικρατώντας των Μαϊάμι Χιτ με 98-93.

Τα αποτελέσματα της βραδιάς στο ΝΒΑ:

Μπόστον Σέλτικς – Μέμφις Γκρίζλις 122-116
Ντιτρόιτ Πίστονς – Μαϊάμι Χιτ 98-93
Ορλάντο Μάτζικ – Μπρούκλιν Νετς 115-117
Μινεσότα Τίμπεργουλβς – Σαν Αντόνιο Σπερς 113-116
Γιούτα Τζαζ – Κλίβελαντ Καβαλίερς 115-99
Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς – Νιου Ορλινς Πέλικανς 128-112
Λος Άντζελες Κλίπερς – Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 94-112

Προτεινόμενα Άρθρα