Ο… άλλος ΑΡΗΣ του Καστρίτη

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ έκανε δύο συνεχόμενες νίκες, ανέβηκε στην βαθμολογία αλλά κυρίως έδειξε ένα διαφορετικό αγωνιστικό πρόσωπο επί Γιάννη Καστρίτη, κάτι που φαίνεται και από τους αριθμούς.

Οι “κίτρινοι” έχουν αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού τους σε άμυνα και επίθεση, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τα στατιστικά.

Στην επίθεση ο ΑΡΗΣ απειλεί περισσότερο κοντά στο καλάθι με τα νούμερα του στα δίποντα να έχουν αυξηθεί είτε στα ποσοστά είτε στις προσπάθειες. Χαρακτηριστικό είναι το 20/44 κόντρα στο Ρέθυμνο έναντι 7/22 τρίποντα, ενώ αυτή η αλλαγή είχε φανεί και στον αγώνα με τον Ήφαιστο (19/31 δίποντα και 6/32 τρίποντα).

Οι “κίτρινοι” έχουν επίσης αλλάξει και στο αμυντικό κομμάτι, μιας και πιέζουν περισσότερο προκειμένου να… κλέψουν μπάλες και να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν τα λάθη του αντιπάλου.

Ο ΑΡΗΣ έχει ανοδική τάση στον συγκεκριμένο τομέα, κόντρα στον Ήφαιστο είχε 16 κλεψίματα ενώ με το Ρέθυμνο έκανε εννέα, αριθμοί που είναι πάνω από τον προηγούμενο μέσο όρο, ο οποίος ήταν 5.6 ενώ πλέον έχει ανέβει στα 6.6 ανά αγώνα.

Η αγωνιστική βελτίωση της ομάδας του Γιάννη Καστρίτη φαίνεται και στο συνολικό ranking το οποίο έφτασε στους 66 πόντους κόντρα στον Ήφαιστο και στους 68 κόντρα στο Ρέθυμνο. 

Πηγή: sdna.gr

Προτεινόμενα Άρθρα