"Ηξερα πόσοι άνθρωποι περίμεναν αυτή τη νίκη"

από Νίκος Παπαδόπουλος

Στο ψυχολογικό κομμάτι παρά στο αγωνιστικό επέλεξε να δώσει μεγαλύτερη έμφαση ο Γιάννης Καστρίτης, στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη του ΑΡΗ επί του Ήφαιστου Λήμνου

Για τον αγώνα: “Θεωρώ ότι όλοι καταλαβαίνουμε πόσο σημαντική ήταν η σημερινή νίκη, πέραν της βαθμολογικής σημασίας. Για λόγους ψυχολογίας και αυτοπεποίθησης. Πολλές φορές αποτέλεσαν αιτίες σε ήττες της ομάδας. Ελπίζω αυτό από σήμερα να αλλάξει και να δούμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Το τελικό σκορ λέει τα πάντα για το ματς. Εχουμε κάνει 15 κλεψίματα και οδηγήσαμε τον αντίπαλο σε 25 λάθη. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες για τη σημερινή νίκη τους, όπως επίσης για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν όλη αυτή την κατάσταση τις τελευταίες εβδομάδες. Και τους αξίζουν συγχαρητήρια για την αντίδραση της ομάδας στο σημείο που πήραμε διαφορά στο σκορ, σε αντίθεση με τα προηγούμενα παιχνίδια”.

Για τα συναισθήματα του με τη λήξη του ματς: “Ενιωσα πολύ όμορφα ενώ ήξερα πόσοι άνθρωποι περίμεναν αυτή τη νίκη. Ενιωσα όμορφα, για τους παίκτες, τη διοίκηση. Κυρίως όμως για τον κόσμο που έχει στεναχωρεθεί από τα τελευταία αποτελέμσατα”.

Για τον Τολιόπουλο: “Είναι ένα παιδί 22-23 χρονών. Χρειάζεται χρόνο για να πατήσει καλά στα πόδια του και να πιστέψει στον εαυτό του. Εχει αποδείξει την ποιότητα του στην Α1, ως παίκτης του Κολοσσού. Και ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι έχει τεράστια δίψα και πάθος για να προσφέρει”.

Για τον κόσμο: “Είμαι ο τελευταίος που μπορεί να μιλήσει για τον κόσμο. Τον ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας. Πολλές φορές οι αντίπαλοι χρησιμοποιούν τον κόσμο της ομάδας ως στοιχείο που είναι υπέρ τους. Χωρίς τη βοήθεια τους όμως, πολλά από τα αποτελέσματα της ομάδας δεν θα ήταν θετικά. Να είναι σίγουροι ότι οι παίκτες δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και θα παλέψουμε για να τους κάνουμε περήφανους”.

Για το ματς με το Ρέθυμνο: “Πολλές φορές είναι πιο δύσκολη η διαχείριση της νίκης. Εχω εμπιστοσύνη στα παιδιά. Είναι άψογοι επαγγελματίες. Θα διαχειριστούμε αυτό το αποτέλεσμα όπως πρέπει, για να κάνουμε το ίδιο και στο επόμενο ματς”.

Συνεχίζοντας ο 36χρονος κόουτς υπογράμμισε: “Λέμε ότι ο Λάκι Τζόουνς δεν κατάφερε να αντέξει το βάρος. Εγώ διαφωνώ. Πήρε κάποια ελεύθερα σουτ, που τα έχασε. Είναι σύνηθες. Κάνει κατάθεση ψυχής στην άμυνα. Ο Μπελ σήμερα έπαιξε με αυτοπεποίθηση, έβαλε τα σουτ και πήρε κάποιες παραπάνω προσπάθειες. Δεν νομίζω ότι είμαστε μία ομάδα που μπορεί να ποντάρει σε ηγέτες. Είμαστε μία ομάδα που τα δίνει όλα στην άμυνα και παίρνοντας η μπάλα απ’ όλους, να εκτελεί αυτός που βρίσκεται στην καλύτερη θέση”.

Για τη φετινή σεζόν και την προοπτική του ΑΡΗ:Ποτέ δεν μπορεί να είναι άχαρος ο ρόλος να είσαι προπονητής στον ΑΡΗ. Είναι μεγάλη τιμή. Βρισκόμαστε σε δύσκολη καμπή αλλά είμαστε όλοι εδώ έτοιμοι να παλέψουμε για τον ΑΡΗ. Το μόνο που έχω να κάνω, είναι να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου και να τελειώσει η σεζόν όπως πρέπει. Για την επόμενη χρονιά, είναι νωρίς ακόμα”.

Προτεινόμενα Άρθρα