Ο κορυφαίος σκόρερ στην Αγγλία στον 21ο αιώνα, παίζει στην Championship!

από AllAboutARIS

Ο Μπίλι Σαρπ μπορεί να υπερηφανεύεται για το τρομερό επίτευγμά του, στο οποίο έχει αφήσει πίσω παίκτες όπως οι Ρούνεϊ, Αγουέρο και Ντεφό! Ο 32χρονος επιθετικός έχει σκοράρει περισσότερες φορές απ’ οποιονδήποτε άλλον από το 2000 και μετά, στις τέσσερις επαγγελματικές κατηγορίες της Αγγλίας!

Το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς του 2019, στην εκτός έδρας αναμέτρηση της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με αντίπαλο τη Γουίγκαν, ο Σαρπ βρήκε δίχτυα στο 54ο λεπτό, διαμόρφωσε το τελικό 3-0 για τους «blades» και έπιασε κορυφή!

 
Αυτό, ήταν το 220ο γκολ του από το 2000 και μετά, επίδοση που τον κάνει κορυφαίο στον 21ο αιώνα στο αγγλικό ποδόσφαιρο, μέσα στον 21ο αιώνα. Αυτός τον οποίο έπρεπε να ξεπεράσει, ήταν ο άλλοτε φορ των Σαουθάμπτον και Λίβερπουλ, Ρίκι Λάμπερτ, που είχε σταματήσει στα 219 τέρματα.

 
 
Πιο κάτω έρχεται ο Γουέιν Ρούνεϊ με τα 208 γκολ μέχρι και τη μέρα που αποχώρησε για να συνεχίσει την καριέρα του στις ΗΠΑ, έπειτα είναι ο Τζέιμι Κιούρτον στα 199 γκολ, έρχεται έπειτα ο Ζερμέιν Ντεφό στα 191, ο Τζόρνταν Ρόουντς στα 185 και ο Γκλεν Μάρεϊ στα 183.

Προτεινόμενα Άρθρα