"Μια ομάδα μόνος του" ο Αζάρ

από AllAboutARIS

Ο Εντέν Αζάρ ήταν και πάλι μία Τσέλσι μόνος του και με δύο γκολ οδήγησε την ομάδα του Μαουρίσιο Σάρι στην εκτός έδρας νίκη επί της Γουότφορντ με 1-2.

Δεν είναι υπερβολή ο χαρακτηρισμός «μια ομάδα μόνος του». Η Τσέλσι έχει σημειώσει όλα κι όλα 35 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα και σε πάνω από τα μισά (19), ο Εντέν Αζάρ έχει άμεση συμμετοχή. Στα 10 από αυτά υπήρξε εκτελεστής και σε άλλα 9 δημιουργός.

Ο Βέλγος ήταν και πάλι ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο εκτός έδρας 1-2 επί της Γουότφορντ, που επανέφερε την ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι στην πρώτη τετράδα. Μάλιστα, η βραδιά ήταν συμβολική για αυτόν, αφού ο Αζάρ έγινε μόλις ο 10ος παίκτης που φτάνει τα 100 γκολ με τους Λονδρέζους, σε ένα επίτευγμα ιστορικής σημασίας.

Η Τσέλσι υπερείχε στο πρώτο μέρος και έχασε χρυσή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 11ο λεπτό, όταν ο Ουίλιαν πέρασε και τον Φόστερ, όμως το πλασέ του σταμάτησε στο δοκάρι.

Αυτό που δεν κατάφερε να κάνει ο Βραζιλιάνος το πέτυχε ο Αζάρ, όταν μετά από έξυπνη πάσα του Κόβατσιτς ντρίμπλαρε και τον Φόστερ για το 0-1 (45’).

Το προβάδισμα όμως κράτησε ελάχιστα. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Χολέμπας σέντραρε από αριστερά, ο Περέιρα πριν η μπάλα σκάσει κάτω έπιασε το τέλειο βολέ κι έκανε το 1-1 ελάχιστα πριν την ανάπαυλα.

Η Γουότφορντ δικαιούται να φωνάζει για πέναλτι του Νταβίντ Λουίζ στον Ντεουλοφέου, με τον Άτκινσον να βλέπει λίγο αργότερα την ανατροπή του Φόστερ στον Αζάρ. Ο Βέλγος ήταν ψύχραιμος από τα 11 βήματα (58’, 1-2), με την Τσέλσι να χάνει μέχρι το τέλος άλλες τρεις σπουδαίες ευκαιρίες με Ουίλιαν, Καντέ και Αζάρ να φτάσει σε ακόμα μεγαλύτερο σκορ.

Προτεινόμενα Άρθρα