Ο… γενναιόδωρος Γενάρης

από Νίκος Παπαδόπουλος

Δύσκολη περίοδος αυτή του Ιανουαρίου, αλλά και με καλές επιλογές ενίοτε για τους "κιτρινόμαυρους"

Ο Ιανουάριος γενικά δεν προσφέρεται μεταγραφικά. Λίγες οι καλές περιπτώσεις παικτών, αγωνιστικά αλλά και οικονομικά. 

Οπως όμως υπάρχει η εξαίρεση στον κάνονα, έτσι υπάρχει και στα χειμωνιάτικα… ψώνια. Και το παρελθόν έρχεται για να το αποδείξει αυτό όσον αφορά τις κινήσεις του ΑΡΗ τον μήνα Γενάρη. 

Ανά χρονιές οι “κιτρινόμαυροι” έχουν καταφέρει να βρουν πολύ καλές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών στον χειμώνα. Μία μεταγραφική περίοδος στην οποία συνηθίζουν να… απευθύνονται. Είτε για να καλύψουν κενά είτε για να διορθώσουν καλοκαιρινά λάθη. 

Αλλες φορές τα κατάφεραν με επιτυχία. Σίγουρα υπήρχαν και εκείνοι που πέρασαν και δεν ακούμπησαν. Αλλά ο Γενάρης κάποιες φορές έχει αποδειχθεί… γενναιόδωρος στον ΑΡΗ. Και παρακάτω βρίσκονται κάποιες από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις που το αποδεικνύον. 

Χαβιέ Κάμπορα (2009)

Ισως να αξίζει την 1η θέση της σχετικής λίστας. Ο Αργεντινός φορ ήρθε τον Ιανουάριο του 2009 για να δώσει λύση στο επιθετικό πρόβλημα του ΑΡΗ. Και το κατάφερε για τον επόμενο 1,5 χρόνο. Συνολικά είχε 46 εμφανίσεις και 20 γκολ, από τα οποία φυσικά ξεχωρίζουν τα δύο κόντρα στον ΠΑΟΚ. 

Σανέλ Γιάχιτς (2008)

Μία εξίσου low profile κίνηση σε χειμερινή μεταγραφική περίοδο για τον ΑΡΗ. Ο Βόσνιος χαφ ήταν επιλογή του Ντούσαν Μπάγεβιτς και εξελίχθηκε σε μία σταθερή επιλογή για τον επόμενο 1,5 χρόνο. Φόρεσε 46 φορές την κιτρινόμαυρη φανέλα και σκόραρε τρία γκολ, πριν πωληθεί στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2009. 

Τιάγκο Ζεντίλ (2008)

Ακόμη ένας της… τάξης του 2008, παραμένοντας στην ομάδα όσο και ο Γιάχιτς. Από τις καλές περιπτώεις Βραζιλιάνων που έχουν περάσει από τον ΑΡΗ, τη φανέλα του οποίου φόρεσε σε 38 παιχνίδια με δύο γκολ και τρεις ασίστ. 

Εντι Τζόνσον (2010)

Από τους καλύτερους φορ της σύγχρονης ιστορίας του ΑΡΗ. Μπορεί να ήρθε ως δανεικός και να κάθισε μόλις έξι μήνες στην ομάδα άλλα κέριδσε τους πάντες. Ο απολογισμός του ήταν 21 συμμετοχές, πέντε γκολ και δύο ασίστ. 

Ραούλ Μπομπαντίγια (2011)

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο ΑΡΗΣ έψαχνε για φορ τον Ιανουάριο. Ετσι λοιπόν το 2011 φέρνει δανεικό στη Θεσσαλονίκη τον Ραούλ Μπομπαντίγια. Ενα μεγάλο όνομα με μικρή προσφορά όμως έχοντας δύο γκολ σε επτά συμμετοχές σε Ελλάδα και Ευρώπη. 

Ντανίλο Περέιρα (2011)

Ηρθε την ίδια χρονιά με τον Μπομπαντίγια και σε πολλούς δε… γέμισε το μάτι. Με τη μετέπειτα πορεία του φυσικά τους… άδειασε όλους. Στον ΑΡΗ πρόλαβε να δείξει ένα δείγμα του ταλέντου του, με πέντε συμμετοχές και δύο γκολ για έξι μήνες. 

Νίκος Κυζερίδης (1999)

Εδώ πάμε πολύ πιο παλιά και σε έναν Γενάρη με παίκτες που σημάδεψαν τον ΑΡΗ. Πρώτος και καλύτερος φυσικά ο Νίκος Κυζερίδης που ήρθε για να μείνει και είχε μία πλούσια καριέρα με τους “κιτρινόμαυρους”, μετρώντας 159 συμμετοχές και 32 γκολ. 

Πάολο Αντριόλι (1999)

Ακόμη ένας παίκτης από τα παλιά, τον οποίο θυμούνται ακόμα οι φίλοι του ΑΡΗ. Ο Πάολο Αντριόλι έμεινε για 1,5 χρόνο στους “κιτρινόμαυρους” με 39 εμφανίσεις και 8 γκολ σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αποκορύφωμα φυσικά τα παιχνίδια με τη Σερβέτ. 

Αλέκος Δέλλιος (1999)

Ο ΑΡΗΣ περιστασιακά τον Γενάρη… ψωνίζει και τερματοφύλακες. Το 1999 το έκανε παίρνοντας τον Δέλλιο από τη Βέροια. Στη Θεσσαλονίκη πέρασε τα πέντε επόμενα χρόνια, με 49 συμμετοχές και αποτελώντας ένα από τα αγαπημένα παιδιά της κερκίδας.

Προτεινόμενα Άρθρα