Ενδεκάδα και σταθερότητα, δεν πάνε μαζί…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Κάθε αγωνιστική, τουλάχιστον ένα νέο πρόσωπο

Ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος για τον ΑΡΗ, φτάνει στο τέλος του την ερχόμενη Κυριακή (23/12) με την εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στην Ξάνθη.

Πολλά είναι αυτά που μπορούν να σημειωθούν για την πορεία της ομάδας σε αυτό το πρώτο μισό της Super League. Και σίγουρα ανάμεσα σε αυτά που ξεχωρίζει είναι η έλλειψη σταθερότητας.

Τόσο ο Πάκο Ερέρα όσο και ο Σάββας Παντελίδης, δεν κατάφεραν να βρουν μία σταθερή ενδεκάδα. Εναν “κοσμό” παικτών στον οποίο θα βασιστούν. Και οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. 

Ιδιο σχήμα, μόλις δύο φορές

Ο ΑΡΗΣ κατάφερε να κατεβάσει το ίδιο ακριβώς σχήμα, σε μόλις δύο ματς φέτος. Και αυτά ήταν στις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, με Λαμία και Λάρισα. Από εκείνο το σημείο, άρχισαν να αλλάζουν όλα. Συνεχώς…

Πολλά ματς, πολλά διαφορετικά σχήματα

Μιλάμε λοιπόν για 14 αγωνιστικές έως τώρα. Σε αυτές ο ΑΡΗΣ έχει αγωνιστεί με 13 διαφορετικές ενδεκάδες. Με μία ή και παραπάνω αλλαγές στην ενδεκάδα του. 

Η άμυνα, στο επίκεντρο… 

Εκεί που σταθερά σημειώνονται αλλαγές κάθε αγωνιστική, είναι η αμυντική γραμμή της ομάδας. Συγκεκριμένα από το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό και την παρουσία του Μενέντεθ αντί του Βαλεριάνου, κάθε αγωνιστική υπάρχει και ένα νέο πρόσωπο στα μετόπισθεν. Με αποκορύφωμα το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό και την αλλαγή όλων των θέσεων της άμυνας. Πέντε συνολικά σε εκείνο το ματς που είναι και οι περισσότερες φέτος σε ματς του ΑΡΗ, λόγω και της επιστροφής του Γιουνές στην ενδεκάδα. 

Αλλιώς ξεκίνησε στα χαφ, αλλιώς συνέχισε

Το δίδυμο Μπάσα-Ματίγια ήταν αμετακίνητο στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Μέχρι που στην εξίσωση άρχισε να μπαίνει ο Σιώπης αλλά και ο Κολάσο. Κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε δει έως τώρα τέσσερα διαφορετικά δίδυμα στον χώρο της μεσαίας γραμμής. 

Εξι διαφορετικές γραμμές κρούσεις

Εδώ υπάρχουν δύο βασικοί παράγοντες. Και αυτοί ακούν στα ονόματα των Γκάμα και Γκαρσία. Αμετακίνητοι από την επιθετική γραμμή της ομάδας, πλην ενός αγώνα που έχει χάσει ο Γκάμα λόγω τραυματισμού. Οι αλλαγές σημειώνονται κυρίως στην κορυφή και ενίοτε στη θέση του επιτελικού μέσου -είτε λόγω τραυματισμού είτε λόγω αλλαγής συστήματος- με έξι διαφορετικούς σε 14 παιχνίδια μέχρι στιγμής… 

Προτεινόμενα Άρθρα