Ξέρει τον τρόπο… (vids)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Δύσκολη έδρα αλλά ευνοϊκό παρελθόν για τους "κιτρινόμαυρους"

Η έδρα του Ατρομήτου είναι από τις πιο δύσκολες του πρωταθλήματος φέτος και τα τελευταία χρόνια. Ο ΑΡΗΣ όμως ξέρει τον τρόπο από… παλιά, όπως δείχνουν και οι αριθμοί.

Αρχικά η προϊστορία των δύο ομάδων έχει μία ιδιαιτερότητα. Και αυτή είναι οι δύο εποχές στις οποίες χωρίζεται το παρελθόν τους. Δηλαδή πριν τη συγχώνεση του Ατρομήτου με τη Χαλκηδόνα και μετά. 

Συνολικά λοιπόν, ΑΡΗΣ και Ατρόμητος έχουν αναμετρηθεί συνολικά στο Λεκανοπέδιο 12 φορές. Ενα σύνολο αγώνων που δίνει στους “κιτρινόμαυρους” το πλεονέκτημα με τέσσερις νίκες. Δύο νίκες έχει ο Ατρόμητος και έξι ματς έχουν λήξει ισόπαλα. 

Στη σύγχρονη εποχή και από το 2005 που ο Ατρόμητος συγχωνεύτηκε με τη Χαλκηδόνα, ο ΑΡΗΣ έχει αντιμετωπίσει τους Περιστεριώτες επτά φορές εκτός έδρας στην Αθήνα. Και μάλιστα με πολύ καλούς αριθμούς, έχοντας τρεις νίκες έναντι μόλις μία του Ατρομήτου ενώ τρία παιχνίδια έχουν λήξει χωρίς νικητή.

Ανάμεσα στις νίκες του ΑΡΗ βρισκονται και δύο… παλικαρίσια αποτελέσματα. Το πρώρο είναι το 1-2 της σεζόν 2007-08, ματς το οποίο οι Θεσσαλονικείς ολοκλήρωσαν με εννέα παίκτες. Το άλλο ήταν τη σεζόν 2012-13 με 0-1 χάρη στο γκολ του Τάτου και με τον ΑΡΗ να αγωνίζεται από το πρώτο εικοσάλεπτο με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Αγκάνθο. 

Η τελευταία συνάντηση των δύο ομάδων στο Περιστέρι ήταν τη σεζόν 2013-14. Ματς στο οποίο οι γηπεδούχοι επικράτησαν του ΑΡΗ με 2-0…

Προτεινόμενα Άρθρα