Ατσάλινη Τσέλσι

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Οι Λονδρέζοι επικράτησαν 2-0 της Μάντσεστερ Σίτι και την έριξαν από την κορυφή, όπου βρίσκονται μόνοι πρώτοι οι κόκκινοι

44 λεπτά χωρίς σουτ, εντός ή εκτός εστίας. 44 λεπτά χωρίς την παραμικρή απειλή για τον Έντερσον. 44 λεπτά χωρίς καν να πατήσουν στην περιοχή της Μάντσεστερ Σίτι. Ε, και; Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Μια επίθεση, μια έμπνευση, ένα σωστό τελείωμα και η Τσέλσι πήρε το προβάδισμα που ήθελε στον αγώνα, σε ένα πάρα πολύ οριακό σημείο για να αλλάξει τα δεδομένα (και) σε ψυχολογικό επίπεδο.

Το πόσο έπαιξε ρόλο το γκολ φάνηκε από το ξεκίνημα της επανάληψης, με την Τσέλσι να πατάει καλύτερα, να ψάχνει δεύτερο γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο και σίγουρα να μην μένει σε παθητικό ρόλο στο ματς. Η Μάντσεστερ Σίτι όσο κι αν προσπάθησε δεν έφτασε ποτέ ξανά σε απόδοση, κατοχή ή πίεση όμοια με εκείνη του πρώτου 30λεπτου και έψαχνε τη δική της ευκαιρία για να μην ηττηθεί και να μην πέσει από την κορυφή. Πριν προλάβει να τη βρει, ήρθε ο εκ των κορυφαίων των γηπεδούχων (μαζί με Αζάρ και Καντέ) Νταβίντ Λουίζ με γυριστή κεφαλιά μέσα από την περιοχή να γράψει το 2-0 και να «κλειδώσει» τη νίκη της Τσέλσι, η οποία πλησίασε στους οκτώ βαθμούς τη μόνη πρώτη, Λίβερπουλ.

Προτεινόμενα Άρθρα