Εικόνες ντροπής στο ΑΠΘ, μετά τα επεισόδια της Πέμπτης

από AllAboutARIS

Σπασμένες τζαμαρίες, ξηλωμένες καρέκλες, κατεστραμμένα γραφεία και υπολογιστές, διαλυμένες κλειδαριές και πόρτες είναι ο πρώτος απολογισμός στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ, όπου, λόγω των ζημιών, δεν θα γίνουν σήμερα μαθήματα. Μεγάλες ζημιές καταγράφονται επίσης στο κυλικείο της ίδιας Σχολής.

“Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο θρηνεί σήμερα, Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018, τις χθεσινές καταστροφές και τις λεηλασίες στη Θεολογική Σχολή”

Ανακοίνωση για τις εκτεταμένες ζημιές που προκάλεσε η ομάδα των κουκουλοφόρων εξέδωσε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι τα άτομα που λεηλάτησαν τους χώρους της πανεπιστιμιούπολης “ δεν έχουν καμία σχέση με την Πανεπιστημιακή Κοινότητα”. Παράλληλα καλεί όλους τους θεσμικούς φορείς της Πολιτείας να συναινέσουν στην ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών για την προστασία του ΑΠΘ.

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο θρηνεί σήμερα, Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018, τις χθεσινές καταστροφές και τις λεηλασίες στη Θεολογική Σχολή. “ Μετά από 24 ώρες κατάληψης της Σχολής και περίπου 8 ώρες καταστροφών, το ΑΠΘ βγαίνει ακόμη μία φορά χτυπημένο από βαρβάρους. Άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με την Πανεπιστημιακή Κοινότητα κατέστρεψαν μάρμαρα και πεζοδρόμια, έβαλαν φωτιές σε υπαίθριους χώρους, βανδάλησαν τη Θεολογική Σχολή. Αίθουσες Συνεδριάσεων, Γραφεία Καθηγητών, η Γραμματεία της Σχολής και άλλοι χώροι λεηλατήθηκαν, πολλοί υπολογιστές κλάπηκαν και επιστημονική δουλειά χρόνων χάθηκε” επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

“ Η ακριβής αποτίμηση των ζημιών και κλοπών άρχισε σήμερα από τους καθηγητές και το προσωπικό της Θεολογικής Σχολής, αλλά το κόστος των υλικών ζημιών δεν μπορεί να συγκριθεί με τον τραυματισμό του κύρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου διεθνώς” επισημαίνεται στην ανακοίνωση στην οποία τονίζεται η ανάληψη πρωτοβουλιών για την προστασία του Α.Π.Θ..

Προτεινόμενα Άρθρα