Ο Ντουράντ εξήγησε γιατί δεν πήγε άλλος σταρ στους Λέικερς δίπλα στον Λεμπρόν!

από Γιώργος Γκάτος

Ο "Βασιλιάς" έκανε το μεγάλο βήμα και άφησε την Ανατολή για τη Δύση για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Τα πρώτα αποτελέσματά του με την ομάδα του Λουκ Ουόλτον αρέσουν, όμως είναι δεδομένο πως οι “λιμνάνθρωποι” χρειάζονται ακόμα δουλειά, για να φτάσουν σε… περασμένα μεγαλεία. 
 
Πολλοί, βέβαια, υποστηρίζουν πως οι Λέικερς χρειάζονται άμεσα και έναν σούπερ σταρ, για να δώσει βοήθειες στον Τζέιμς. Άλλωστε, το καλοκαίρι η ομάδα του “ΛΑ” δεν μπόρεσε να φέρει άλλον top παίκτη στο πλευρό του τρεις φορές πρωταθλητή και τέσσερις φορές MVP της λίγκας. 

Έτσι, το “Bleacher Report” και ο δημοσιογράφος Ric Bucher προσπάθησαν να εξηγήσουν τον λόγο που οι Λέικερς δεν βρήκαν άλλον έναν πρωτοκλασάτο παίκτη στην καλοκαιρινή αγορά, με μια ανάλυση με τίτλο: “Γιατί δεν θέλει κανείς να παίξει μαζί με τον Λεμπρόν πια;”.

Στο συγκεκριμένο αφιέρωμα, λοιπόν, φιλοξενούνται δηλώσεις του Κέβιν Ντουράντ, ο οποίος αρχικά ανέλυσε τι χρειάζεται γύρω του ο “Βασιλιάς” λέγοντας: “Ο Κέβιν Λοβ έπρεπε να αλλάξει το παιχνίδι του για να ταιριάξει, έπρεπε να γίνει σουτέρ. Νομίζω πως αξίζει τα εύσημα, γιατί άλλαξε το πώς αγωνίζεται. Ο Μπος έκανε το ίδιο. Ο Λεμπρόν είναι ένας παίκτης που χρειάζεται γύρω του αθλητές που ξέρουν το παιχνίδι και σουτέρ. Πολλοί νέοι παίκτες βρίσκονται σε διαδικασία εξέλιξης. Πάντα θα τους είναι δύσκολο, γιατί θέλει πολύ την μπάλα, τον έλεγχο της επίθεσης και εκείνος δημιουργεί για όλους”. 

Μάλιστα, προχώρησε τα παραδείγματά του βάζοντας στην… εξίσωση και τον Καουάι Λέοναρντ, του οποίου το όνομα “έπαιξε” πολύ δυνατά για τους Λέικερς πριν από λίγους μήνες, υποστηρίζοντας: “Έχει να κάνει με το τι τύπου παίκτης είσαι. Αν είσαι ο Κάιλ Κόρβερ, έχει νόημα να πας εκεί. Ο Κάιλ Κόρβερ στην Ατλάντα είχε ένα μεγάλο κομμάτι στην επίθεση, αλλά δεν ήταν η Νο. 1 επιλογή σε καμία περίπτωση. Οι ικανότητές του μπορούν να πάρουν περισσότερα από έναν παίκτη που μπορεί να πασάρει και να διεισδύσει, για να τον βρει ελεύθερο.

Όταν είσαι ένας νεότερος παίκτης, όπως ο Καουάι, το να προσπαθήσεις να ταιριάξεις με τον Λεμπρόν Τζέιμς δεν βγάζει νόημα. Ο Καουάι απολαμβάνει να έχει την μπάλα και να κοντρολάρει την επίθεση, να επιβάλει τον ρυθμό με το ποστάρισμά του, έτσι παίζει. Πολλοί νέοι παίκτες εξελίσσουν αυτή την ικανότητα και δεν χρειάζονται κάποιον άλλον”.

Ωστόσο, η ατάκα του “KD”, που έγινε viral είχε να κάνει με το περιβάλλον που βρίσκεται γύρω από τον Λεμπρόν, το οποίο σύμφωνα με τον σούπερ σταρ των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς είναι τοξικό! Ο Ντουράντ στάθηκε στον τρόπο λειτουργίας των media, αναφορικά με τον Τζέιμς, ξεκαθάρισε πως δεν έχει ευθύνη γι’ αυτό ο σταρ των Λέικερς, αλλά κατέληξε πως υπάρχει γύρω του ένα περιβάλλον, που δεν αρέσει σε πολλούς…

“Υπάρχει μεγάλη δημοσιότητα όταν βρίσκεσαι γύρω από τον Λεμπρόν. Έχει πολλούς υποστηρικτές στα media. Ακόμα και οι πιο σκληροί αρθρογράφοι τον… χαϊδεύουν. Εγώ λέω ότι εδώ παίζουμε μπάσκετ. Κάποιες φορές αυτά που λένε δεν έχουν να κάνουν με το μπάσκετ. Καταλαβαίνω γιατί κάποιος δεν θέλει να βρίσκεται σε ένα τέτοιο περιβάλλον, το οποίο είναι τοξικό. Δεν φταίει ο Λεμπρόν σε καμία περίπτωση. Έχει πολλούς “οπαδούς” στον Τύπο, που θέλουν να πιάνονται με κάθε λέξη. Κάντε στην άκρη και αφήστε μας να παίξουμε μπάσκετ”, ήταν τα λόγια του Ντουράντ.

Προτεινόμενα Άρθρα