Πολύ καλή εμφάνιση ο Μποχωρίδης, ήττα για την Εθνική

από Γιώργος Γκάτος

Το καταστροφικό τελευταίο πεντάλεπτο της τρίτης περιόδου δεν άφησε πολλά περιθώρια στην Ελλάδα, η οποία γνώρισε την… ανώδυνη ήττα (84-61) από τη Σερβία, που ήταν και η πρώτη της στα "παράθυρα" (9-1).

Αρκετά προβλήματα αντιμετώπιζε η Εθνική στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Η μεγάλη ενέργεια που έβγαζε η Σερβία την έσπρωξε στο ανοικτό γήπεδο, με αποτέλεσμα να ξεφύγει αρχικά στο +9 (12-3) με τον “καυτό” Γιόβιτς, ο οποίος την έστειλε στο +10 (15-5), στο 4’. Η αντίδραση από την ομάδα του Σκουρτόπουλου ήρθε μέσα από κάποιες καλές άμυνες και με μπροστάρη τον Λαρεντζάκη στην επίθεση, για να πλησιάσει στο -5 (19-14), στο 7’. Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς ακολούθησαν αρκετά λάθη από τους διεθνείς και με τον Μίσιτς να έρχεται πολύ ορεξάτος από τον πάγκο, έστειλε τους γηπεδούχους στο +15 (29-14), στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Ο Τσαϊρέλης ξεκίνησε καλά στο δεύτερο δεκάλεπτο, κρατώντας επιθετικά την Εθνική, αλλά τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ και τα τρίποντα των Σέρβων, έστειλαν τη διαφορά στο +16 (37-21), μέχρι τα μισά. Μάλιστα, στη συνέχεια οι γηπεδούχοι αξιοποίησαν τον Ραντούλιτσα στη ρακέτα, με αποτέλεσμα να ξεφύγουν στο +17 (40-23). Ωστόσο, στο τελευταίο τρίλεπτο, οι καλές άμυνες των παικτών του Σκουρτόπουλου από τη μία και ο εξαιρετικός Σαλούστρος μείωσε στους 10 πόντους (42-32), ενώ το μεγάλο buzzer beater τρίποντο του Μποχωρίδη έριξε τη διαφορά σε μονοψήφια τιμή (44-35).

Στα πρώτα δύο λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ραντούλιτσα διατηρούσε ψηλά τη Σερβία (49-37). Από εκείνο το σημείο και μέχρι τα μισά, η Ελλάδα πίεσε πολύ στην άμυνα, έκανε απανωτά κλεψίματα και με εξαιρετική κυκλοφορία στην επίθεση, κατάφερε να πλησιάσει στους τρεις πόντους (49-46), στα μισά. Ωστόσο, το πρόβλημα με τα χαμένα ριμπάουντ επανήλθε, με τους γηπεδούχους να εκμεταλλεύονταν τις δεύτερες ευκαιρίες και έτσι να ξεφύγουν ξανά σε διψήφια διαφορά (57-46). Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα, καθώς με πρωταγωνιστή τον Μίσιτς η διαφορά στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου πήγε στο +19 (67-48).

Κακό με πολλά λάθη εκατέρωθεν ήταν το παιχνίδι στα πρώτα τέσσερα λεπτά της τέταρτης περιόδου, με τη Σερβία να συντηρούσε τη διαφορά της (70-51). Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι ήταν ακόμη πιο χαλαροί, με τον Αθηναίου να το εκμεταλλεύεται αυτό και με ένα δικό του… κρεσέντο να μειώνει σε 72-60, στο 36’. Ωστόσο, στον εναπομείναντα χρόνο, οι παίκτες του Τζόρτζεβιτς… σοβαρεύτηκαν και πατώντας το γκάζι πήγαν στο +19 (79-60), με το τελικό σκορ να ήταν το 84-61, που ήταν και η μέγιστη διαφορά.

Τα δεκάλεπτα: 29-14, 44-35, 67-48, 84-61

Προτεινόμενα Άρθρα