Γκάλης: "Το Eurobasket και η πορεία με τον ΑΡΗ, οι κορυφαίες στιγμές για εμένα"

από Γιώργος Γκάτος

Ο Νίκος Γκάλης, τόνισε παράλληλα πως είναι πολύ σημαντικό που προβάλλεται το Final Four του μπάσκετ με αμαξίδιο

Για το ντεμπούτο του πριν ακριβώς από 39 χρόνια:

“Είναι απίστευτο αυτό. Πριν 39 χρόνια έπαιξα το πρώτο μου παιχνίδι εδώ, κόντρα στον Ηρακλή. Το θυμάμαι σαν χθες. Χαίρομαι πάρα πολύ που μπορώ να το συνδιάσω με αυτά τα παιδιά εδώ, που τους θαυμάζω πάρα πολύ.”

Για το Final Four του μπάσκετ με αμαξίδιο:

“Αυτά τα παιδιά μπορεί να έχουν μια αναπηρία στο σώμα, αλλά στην ψυχή είναι πιο δυνατοί από όλους μας. Τους θαυμάζω, τους εύχομαι καλό κουράγιο. Είναι απίστευτο αυτό που κάνουν. Αν μπορώ και όποτε μπορώ θα τους βοηθάω. Είναι πολύ καλό που προβάλλεται. Θέλουν να δείξουν τις δυνατότητες τους. Είναι πολύ καλό που η Ελλάδα μπορεί να δει μπάσκετ”.

Για την πρώτη του συμμετοχή με τον ΑΡΗ:

“Είχα πολύ άγχος. Πρώτη φορά έπαιζα σε μια ξένη χώρα -δικιά μου χώρα, αλλά ξένη για εμένα, αφού μεγάλωσα στην Αμερική. Όλοι περίμεναν τον σούπερ-σταρ. Χαίρομαι που κερδίσαμε έστω και με ένα πόντο. Δεν είχα το καλύτερο μου παιχνίδι. Η μπάλα έμπαινε και έβγαινε. Είχα υποσχεθεί μετά από εκείνη τη μέρα, ότι θα παίξω μεγάλο μπάσκετ.

Για τον Ανέστη Πεταλίδη:

“Ο Ανέστης ήταν, αν όχι μόνο ο πατέρας του ΑΡΗ, και ο πατέρας του Ελληνικού μπάσκετ. Ήταν ο άνθρωπος που πίστευε σε εμένα και θα τον έχω πάντα στη μνημη μου.”

Για τον συμπαίκτη του, Χάρη Παπαγεωργίου:

“Με τον Χάρη, εκτός από συμπαίκτες είμαστε και φίλοι. Λέμε τα παλιά και σκεφτόμαστε πως πέρασαν τόσα χρόνια. Ο Χάρης είναι και αυτός μεγάλη σημαία του ΑΡΗ. Τον αγαπάμε όλοι και εύχομαι καλή επιτυχία στον καινούριο του ρόλο. 

Για την ατάκα του Βαγγέλη Αλεξανδρή, ότι “ο Γκάλης δεν μαρκάρεται”:

“Ο Βαγγέλης είχε πάει στον Πεταλίδη και του είπε “Ανέστη, αυτός δεν πιάνεται”. Όλα αυτά τα παιδιά έχουν προσφέρει στην ομάδα. Μόνο καλές αναμνήσεις έχω από την ομάδα μου.”

Για τον πιο δύσκολο αντίπαλο του:

“Υπάρχουν πολλοί αντίπαλοι και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Δεν ήμουν παίκτης που μπορούσε να μαρκάρει ένα άτομο. Μερικοί προπονητές ήταν έξυπνοι. Έλεγαν ότι και δύο πάικτες αν βάλουμε πάνω του, αυτός θα βάλει τους πόντους. Έχω παίξει με και κόντρα σε σπουδαίους παίκτες.”

Για την καλύτερη στιγμή στη καριέρα του:

“Το Eurobasket έδωσε το ερέθισμα στον κόσμο για να αγαπήσει το άθλημα. Ο ΑΡΗΣ είχε φοβερή ομάδα και πριν το Eurobasket. Πάντα είχε κόσμο που αγαπούσε το μπάσκετ. Μέχρι και πριν έρθω εγώ. Σϊγουρα το Eurobasket και η σπουδαία πορεία με τον ΑΡΗ είναι η κορυφή για εμένα.”

Για τη συμβουλή του στους νέους:

“Να αγαπάνε αυτό που κάνουμε. Εγώ πάντα λέω στα παιδιά να ασχολούνται με τον αθλητισμό γιατί είναι ο μόνος τρόπος για να μπουν ως σωστοί άνθρωποι στη κοινωνία.”

Ενώ, τέλος για το “φαινόμενο Γκάλης”:

“Χαίρομαι που είμαι μέσα στη καρδιά του κόσμου, με καλές αναμνήσεις. Η αγάπη μου για τα παιδιά είναι γνωστή και θέλω και αυτά να μπουν στην κοινωνία και να είναι σωστοί άνθρωποι.”

Προτεινόμενα Άρθρα