Νέα έδρα, ίδιος στόχος για την Εθνική

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η πρωτιά και το αήττητο, οι δύο στόχοι της Ελλάδας σήμερα

Στην Τιφλίδα και την Γεωργία το buzzer beater του Κώστα Παπανικολάου έστειλε την Εθνική και μαθηματικά στην τελική φάση της διοργάνωσης στην Κίνα (8-0). Πλέον, με νέα σύνθεση και στην Πάτρα η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου έχει ως στόχο να παραμείνει αήττητη και να προκριθεί και τυπικά ως πρώτη στον 12ο όμιλο, με τέσσερις αγωνιστικές να παραμένουν εκκρεμείς.

Αντίπαλος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος μία ομάδα η οποία έχει επίσης εξασφαλίσει το εισιτήριο για την Κίνα, η Γερμανία, με ρεκόρ 8-0.

Χωρίς τους Λούντζη και Μουράτο η δωδεκάδα της Ελλάδας, με τους Χρυσικόπουλο και Τσαϊρέλη να έχουν ευκαιρία για ντεμπούτο.

Αναλυτικά οι δώδεκα διαθέσιμοι: Νίκος Γκίκας (Προμηθέας Πάτρας), Αντώνης Κόνιαρης (ΠΑΟΚ), Γιάννης Αθηναίου (ΠΑΟΚ), Γιαννούλης Λαρεντζάκης (ΑΕΚ), Λευτέρης Μποχωρίδης (Άρης), Χρήστος Σαλούστρος (Προμηθέας), Παναγιώτης Βασιλόπουλος (Περιστέρι), Χάρης Γιαννόπουλος (ΑΕΚ), Λίνος Χρυσικόπουλος (ΠΑΟΚ), Μιχάλης Τσαϊρέλης (Προμηθέας Πάτρας), Γιάννης Μπουρούσης (Ζετζιάνγκ Γκουάνγκσα), Δημήτρης Μαυροειδής (Κολοσσός Ρόδου)

Για πρώτη φορά στην προκριματική διαδικασία η Εθνική θα αγωνιστεί εκτός Ηρακλείου και συγκεκριμένα στην Πάτρα και το κλειστό “Δημήτρης Τόφαλος”.

Τζάμπολ στις 19:00, τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ 2. Διαιτητές του αγώνα έχουν οριστεί οι οι Ισπανοί Αντόνιο Κόντε και Αντόνιο Καλατράβα και ο Σλοβένος Μπόρις Κρέγιτς.

12ος Όμιλος 
14:00 Ισραήλ-Σερβία 
19:00 Ελλάδα Γερμανία 
19:00 Εσθονία-Γεωργία 

Βαθμολογία: 
Γερμανία 8-0
Ελλάδα 8-0
Σερβία 5-3
Γεωργία 3-5
Ισραήλ 3-5
Εσθονία 2-6

Πηγή: sdna.gr 

Προτεινόμενα Άρθρα