"Καθάρισε" τον όμιλο η Μπαρτσελόνα

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Η Τότεναμ νίκησε 1-0 στο Λονδίνο το… αλά Ελένιο Ερέρα «κατενάτσιο» της Ίντερ και πλέον έχει την ισοβαθμία στη 2η θέση και ελπίδες πρόκρισης!

Χωρίς να… ταλαιπωρηθεί ιδιαίτερα όταν πια αποφάσισε να παίξει μπάλα απέναντι σε μια Αϊντχόφεν που ούτως ή άλλως έψαχνε ένα θαύμα για να μείνει ζωντανή για την 3η θέση και παίζοντας μάλλον όσο χρειάζεται από εκεί και έπειτα, η Μπαρτσελόνα πέρασε νικηφόρα από το «PSV Stadion» με το 2-1 επί των πρωταθλητών Ολλανδίας και εξασφάλισε την πρωτιά στον Β’ όμιλο. Η προνομιούχος πρώτη θέση ήταν άλλωστε και το μοναδικό κίνητρο των «μπλαουγκράνα» σε αυτό το ματς, αφού από την 4η κιόλας αγωνιστική είχαν προκριθεί στην επόμενη φάση -η μοναδική ομάδα που το έκανε φέτος με δύο ματς να απομένουν.

Αυτή η πρωτιά για την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε σε όμιλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης είναι αισίως η υπ’ αριθμόν 20 συνολικά -αριθμός ρεκόρ- και 11η συνεχόμενη. Για την ομάδα του Μαρκ Φαν Μπόμελ αντίθετα, η ευρωπαϊκή περιπέτεια για φέτος ολοκληρώθηκε και τυπικά, μένοντας στην 4η θέση κατά την 16η συμμετοχή της σε όμιλο και πλέον για 13 σερί ματς χωρίς νίκη στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Όσον αφορά στην εξέλιξη του αγώνα, η «Μπάρτσα» μπήκε μάλλον… χλιαρά στο ματς και ρίσκαρε να μείνει πίσω στο σκορ σε 2-3 περιπτώσεις, ωστόσο η αστοχία των παικτών του Φαν Μπόμελ δεν την τιμώρησε. Ο Τερ Στέγκεν έσωσε το φάουλ του Περέιρο στο 4′, ενώ ο ίδιος παίκτης είχε δοκάρι στο 16′ και μια ακόμη χαμένη ευκαιρία στο 25′. Στην απέναντι εστία, ο Κοουτίνιο είχε σουτ λίγο άουτ στο 19′, ενώ ο Βιδάλ αρχικά στο 31′ έχασε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όπως συνέβη και σε άλλες δύο περιπτώσεις στη δική του διπλή, κλασική ευκαιρία του 35′.

Ένα ακόμη δοκάρι για την Αϊντχόφεν είχε στο 44′ ο Ντε Γιόνγκ, ωστόσο από το πρώτο λεπτό της επανάληψης η Μπαρτσελόνα είχε τον απόλυτο έλεγχο. Μετά από μια καλή στιγμή του Ντεμπελέ στο 48′, στο 61ο λεπτό οι Καταλανοί βρήκαν το γκολ που ξεκλείδωσε το ματς. Μετά από πάσα του Ντεμπελέ στην κόντρα, ο Μέσι έκανε φανταστική κίνηση στην περιοχή και αντίστοιχο τελείωμα με το αριστερό για το 0-1. Με αυτό το γκολ, ο Αργεντίνος έφτασε τα 106 με τη Μπάρτσα στο Τσάμπιονς Λιγκ και πέρασε στην πρώτη θέση των σκόρερς στη διοργάνωση για παίκτες που έχουν σκοράρει με τη φανέλα μιας ομάδας. Ο Ρονάλντο έχει 105 με τη Ρεάλ Μαδρίτης και συνολικά 124.

Στο 70′ ο Μέσι αυτή τη φορά έβγαλε την ασίστ με πανέξυπνη εκτέλεση φάουλ για τον Πικέ και ο Καταλανός στόπερ έγραψε το 0-2 με ωραίο σουτ στην κίνηση, ενώ ο Ντε Γιονγκ μείωσε απλά σε 1-2 για την Αϊντχόφεν με κεφαλιά στο 83′ έπειτα από ωραία προσπάθεια και σέντρα του Ανχελίνιο.

 
 
 
 

Προτεινόμενα Άρθρα