Πήρε το ντέρμπι η Παρί (vid)

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Επικράτησε με 2-1 της Λίβερπουλ η Παρί

Hταν μία μάχη με φόντο το Ντόρτμουντ, όπου ο Γιούργκεν Κλοπ και ο Τόμας Τούχελ είχαν καταθέσει τα διαπιστευτήρια τους. Όπως και στο σκάκι τα λευκά έκαναν την πρώτη κίνηση, όσο περνούσε η παρτίδα αποκτούσαν απόλυτο πλεονέκτημα και στο τέλος θριάμβευσαν. Το 2-1 δεν ήρθε με τον πιο θεαματικό τρόπο, αλλά σε αυτό το σημείο η ουσία μετράει.

Η Παρί Σεν Ζερμέν πήρε την νίκη χρυσάφι και πλέον με άλλη μία επί του Ερυθρού Αστέρα θα είναι στην επόμενη φάση ότι κι αν γίνει. Όσο για την Λίβερπουλ; Τώρα πια θέλει νίκη με 1-0 ή πάνω από ένα γκολ διαφορά την τελευταία αγωνιστική στο «Άνφιλντ» επί της Νάπολι για να της κλέψει το εισιτήριο για τους «16».

Τα πάντα κρίθηκαν στην ενέργεια και στην φούρια της Παρί που έδωσε χώρους, αλλά ήταν φαρμακερή στο επιθετικό τρανζίσιον. Εξάλλου και τα δύο γκολ των Γάλλων μπήκαν με ανάλογο τρόπο από γρήγορη ανάπτυξη από αριστερά και ιδανικά τελειώματα εντός περιοχής, που είχε γεμίσει λευκές φανέλεςίχαν περάσει μόλις 13 λεπτά, όταν ο Μπερνά λειτούργησε σαν επιθετικός και με τέλειο σουτ άφησε όρθιο τον Άλισον για το 1-0, με την Παρί Σεν Ζερμέν να κερδίζει όλες τις προσωπικές μονομαχίες και να θέλει να τελειώνει από νωρίς.

Σε μία ακόμα υποδειγματική αντεπίθεση (37’) ο Μπαπέ έφυγε σαν βέλος από τα αριστερά, ο Άλισον απέκρουσε το πρώτο πλασέ του Καβάνι, όμως ο Νεϊμάρ που πήρε το ριμπάουντ είχε εύκολο έργο για το 2-0.

Ένα αχρείαστο, εύκολο και ίσως υπερβολικό πέναλτι που έκανε ο Ντι Μαρία στον Μανέ και εκτέλεσε εύστοχα ο Μίλνερ ήταν το φιλί της ζωής για την Λίβερπουλ (45’, 2-1), όμως η επανάληψη είχε ανάλογη εικόνα.

Οι κόκκινοι ήταν φλύαροι και στην πραγματικότητα δεν έφτιαξαν ποτέ καθαρή φάση για την ισοφάριση. Αντίθετα, οι Γάλλοι είχαν ακυρωθέν γκολ με τον Μαρκίνιος (70’) κι άλλη μία καλή κεφαλιά με τον Βραζιλιάνο, γέμισαν πολύ καλύτερα το γήπεδο και πήραν δίκαια αυτό που άξιζαν με βάση της εικόνας τους στην αναμέτρηση.

 
 
 

Προτεινόμενα Άρθρα