Ομάδα σε νέα εποχή, αλλά με τον ίδιο στόχο

από Νίκος Παπαδόπουλος

Συνέχεια στις νίκες θέλουν να δώσουν οι "κιτρινόμαυροι", μετά το "διπλό" στη Ριζούπολη.

Από την Κρήτη και το Ηράκλειο αρχίζει η εποχή του Σάββα Παντελίδη στον ΑΡΗ, ο οποίος φιλοξενείται από τον ΟΦΗ στις 19:30 (AllAboutARIS LIVE, Libero 107,4, NS1) για την 11η αγωνιστική της Super League. 

Μετά το “διπλό” στη Ριζούπολη που έφερε ηρεμία στη διακοπή του πρωταθλήματος, οι “κιτρινόμαυροι” επανέρχονται για να το… συνεχίσουν από εκεί που το άφησαν. Σε μία δύσκολη έδρα βέβαια και απέναντι σε έναν αντίπαλο που… καίγεται το ίδιο για τους τρεις βαθμούς της νίκης. 

Εμφαση στην τακτική, λίγες αλλαγές 

Σε αυτό το πρώτο διάστημα της παρουσίας του στον ΑΡΗ, ο Σάββας Παντελίδης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο τακτικό κομμάτι και ειδικά στην επίθεση, βάζοντας σιγά-σιγά την ομάδα στη δική του φιλοσοφία. Χωρίς όμως να έχει προλάβει να κάνει και… θαύματα αφού οι μέρες της διακοπής δεν ήταν πολλές. 

Αυτό θα παίξει ρόλο όπως φαίνεται και στις αποφάσεις του για την ενδεκάδα, στην οποία δεν αναμένεται να προχωρήσει σε πολλές αλλαγές. Βάσει των δοκιμών του τις τελευταίες ημέρες, οι θέσεις που “παίζονται” είναι τέσσερις, με συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές να έχουν το προβάδισμα. Δηλαδή οι Τζανακάκης-Βαλεριάνος για τα άκρα της άμυνας, ο Ματίγια για μία θέση δίπλα στον Σιώπη στα χαφ και ο Μαρτίνες πίσω από τον Ντιγκινί, με τον Γιουνές να μένει πιθανότατα στον πάγκο. Στις υπόλοιπες θέσεις, ο Κουέστα θα είναι στο τέρμα και ο Βέλεθ με τον Δεληζήση θα αποτελέσουν το δίδυμο στα στόπερ. Γκάμα και Γκαρσία θα παραμείνουν στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής.

Βέβαια, ο Παντελίδης δεν έχει κατασταλάξει ακόμα 100% σε ότι αφορά τα μπακ, αφού έχει δοκιμάσει τους Κωνσταντινίδη-Μενέντεθ ενώ για το κέντρο πέρα του Ματάγια, πιθανότητες φαίνεται να έχει και ο Μιτζέν Μπάσα.

Η αποστολή του ΑΡΗ: Cuesta, Αναγνωστόπουλος, Mateo Garcia, Bruno Gama, Colazo, Fran Velez, Hugo Souza, Diguiny, Basha, Younes, Matilla, Martinez, Mavraj, Menendez, Σιώπης, Δεληζήσης, Τζανακάκης, Βαλεριάνος, Κωνσταντινίδης.

Με Μεγιάδο και απουσίες ο ΟΦΗ

Με αρκετές απουσίες ολοκληρώθηκε χθες η προετοιμασία του ΟΦΗ, όπου ο Νίκος Παπαδόπουλος δεν υπολογίζει στους Παπαστεριανό, Νέιρα και Ντίνα. Από την άλλη ο Μεγιάδο έκανε την έκπληξη και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή των Κρητικών για τη σημερινή αναμέτρηση. 

Η ομάδα του Ηρακλείου έχει μεγάλο κίνητρο στο αυριανό ματς από τη στιγμή που βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας με μόλις επτά βαθμούς, θέλοντας να εκμεταλλευτεί τη φάση προσαρμογής σε μία νέα κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ΑΡΗΣ.

Η αποστολή του ΟΦΗ: Στρέζος, Σωτηρίου, Παπάζογλου, Κοιλιάρας, Κομεσίδης, Αργυρόπουλος, Ποτουρίδης, Μιχόγεβιτς, Δεληγιαννίδης, Νάστος, Οικονόμου, Κυριακίδης, Μεγιάδο, Κοροβέσης, Βουό, Κουτσιανικούλης, Πλατέλλας, Σάσι, Αραβίδης.”

Η “ταυτότητα” του αγώνα

ΟΦΗ-ΑΡΗΣ

11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPER LEAGUE

ΓΗΠΕΔΟ: “ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ”

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΖΗΛΟΣ (ΛΑΡΙΣΑΣ)

ΒΟΗΘΟΙ: ΧΑΣΑΝ ΚΟΥΛΑ (ΞΑΝΘΗΣ), ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΑΓΚΑΣ (ΛΑΡΙΣΑΣ)

ΤΕΤΑΡΤΟΣ: ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΝΟΥΧΟΣ (ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ)

Προτεινόμενα Άρθρα