Ο πάγκος του ΑΡΗ πήρε την ευκαιρία του στο F.E.C.

από AllAboutARIS

Ο Βαγγέλης Αγγέλου ήθελε την παρουσία της ομάδας σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση, προκειμένου ο Άρης των οχτώ νέων παικτών να βρει ρυθμό και να "δέσει" γρηγορότερα μέσα από την συγκεκριμένη διαδικασία.

Επίσης ήθελε να δώσει και ευκαιρίες, χρόνο συμμετοχής, σε παίκτες που στο ελληνικό πρωτάθλημα η παρουσία τους είναι μικρή προερχόμενοι από τον πάγκο.

Τα νούμερα λένε ότι ο προπονητής του Άρη αύξησε τον χρόνο συμμετοχής των αναπληρωματικών, και αυτοί με την σειρά τους ανέβασαν τις επιδόσεις τους σε σχέση με το ελληνικό πρωτάθλημα.

Στον ίδιο αριθμό αγώνων Ελλάδας-Ευρώπης, παρατηρείται μία αύξηση στα στατιστικά των παικτών του προήλθαν από τον πάγκο στο FIBA Europe Cup σε σχέση με την Α1.

Ο Δημήτρης Φλιώνης αύξησε σημαντικά τον χρόνο του στην Ευρώπη έχοντας 17.6 λεπτά έναντι 13.5 που έχει στην Α1. Όσον αφορά τα νούμερα του, είχε 4.3 πόντους, 0.8 ριμπάουντ και 3.2 ασίστ στο FEC σε αντίθεση με τους τρεις πόντους, το 1.5 ριμπάουντ και την 1.3 ασίστ στην Α1.

Ο επόμενος στην λίστα είναι ο Δημήτρης Βεργίνης ο οποίος σε 5 αγώνες στο FEC είχε 11.6 λεπτά, τέσσερις πόντους, 2.2 ριμπάουντ και 1.8 ασίστ, την ίδια στιγμή που στην Α1 σε έξι αγώνες έχει 9.1 λεπτά, 2.6 πόντους, 1.3 ριμπάουντ και μία ασίστ μέσο όρο.

Ο Μάικ Κάιζερ προέρχεται από τον πάγκο και μπαίνει στους… αναπληρωματικούς. Ο Αμερικανός έχει μία μικρή… αύξηση στα νούμερα του μιας και στο FEC είχε σε 18.3 λεπτά συμμετοχής, 6.7 πόντους, 4.2 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ ενώ στο ελληνικό πρωτάθλημα έχει σε 16.5 λεπτά, 6.6 πόντους, 4.1 ριμπάουντ και 0.5 ασίστ.

Ο Διαμαντής Σλαφτσάκης έδειξε επίσης μικρή άνοδο στα στατιστικά του έχοντας στην Ευρώπη 9.8 λεπτά, δύο πόντους, 1.8 ριμπάουντ, ενώ στην Ελλάδα έχει 7.2 λεπτά, 1.8 πόντους και 0.5 ριμπάουντ.

Ο Βασίλης Χρηστίδης έπαιξε σε τρεις από τους έξι αγώνες του FEC όπου είχε 10.6 λεπτά, τρεις πόντους, 2.3 ριμπάουντ ενώ σε τέσσερις αγώνες στην Α1 έχει 8.4 λεπτά, 2.5 πόντους και 2.7 ριμπάουντ.

Ο Γιώργος Αγγέλου επίσης είδε τα νούμερα του να έχουν αυξητική τάση στα ευρωπαικά παιχνίδια. Ο νεαρός γκαρντ του Άρη σε τέσσερις αγώνες στο FEC είχε 10.6 λεπτά, 4.3 πόντους, 1.3 ασίστ ενώ στην Ελλάδα και σε πέντε αγώνες έχει 7.2 λεπτά συμμετοχής με 2.8 πόντους και 0.2 ασίστ.

Επίσης συμμετοχή στο FIBA Europe Cup είχαν επίσης οι Βουλγαρόπουλος και Κουρτίδης οι οποίοι ακόμα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στην Α1.

Στην λίστα των… αναπληρωματικών μπορεί να προστεθεί και ο Λάκι Τζόουνς, ο οποίος συχνά έρχεται από τον πάγκο. Ο Αμερικανός στην Ευρώπη είχε σε 26.6 λεπτά συμμετοχής 11.5 πόντους, 3.7 ριμπάουντ, 2.2 ασίστ ενώ στην Ελλάδα έχει σε 24 λεπτά, 13.6 πόντους 3.5 ριμπάουντ και δύο ασίστ.

Προτεινόμενα Άρθρα