Το μονοπάτι της Εθνικής στα προκριματικά του Euro 2020

από AllAboutARIS

Η Εθνική μας ομάδα θα βρεθεί το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας των προκριματικών του Euro 2020 και το SDNA επιχειρεί μία πρώτη χαρτογράφηση των αντιπάλων που θα βρει στο δρόμο της.

Η Εθνική μας ομάδα έκλεισε με ήττα τον κύκλο του Nations League και πλέον στρέφει την προσοχή της στα προκριματικά του Euro 2020 προκειμένου να μπορέσει μέσω αυτών να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο μεγάλο ραντεβού και να μην μείνει εκτός από τρίτη σερί διοργάνωση μετά από το Ευρωπαϊκό του 2016 και το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 2 Δεκεμβρίου στο Δουβλίνο και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα βρεθεί στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας. Από την στιγμή, λοιπόν, που την πρόκριση παίρνουν απευθείας οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου, η Ελλάδα θα πρέπει να αφήσει πίσω δύο, θεωρητικά τουλάχιστον, καλύτερες ή ισάξιες ομάδες.

Χωρίς ακόμα να έχουν οριστικοποιηθεί στο σύνολό τους τα γκρουπ δυναμικότητας, ας επιδιώξουμε να κάνουμε μία πρώτη χαρτογράφηση και να δούμε τα εμπόδια που ενδεχομένως θα ήθελε να αποφύγει η Εθνική μας αλλά και εκείνα που φαντάζουν καλοδεχούμενα.

Ξεκινώντας από το πρώτο γκρουπ, οι περισσότερες ομάδες αποτελούν τις παραδοσιακές δυνάμεις της Γηραιάς Ηπείρου, όπως η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία και το Βέλγιο που βεβαίως βρίσκεται σε ένα από τα καλύτερα φεγγάρια της ιστορίας του. Ίσως περισσότερο βατοί αντίπαλοι μοιάζουν αυτή τη στιγμή οι Πολωνοί. Παρ’ όλα αυτά, το πρώτο ποτ όλα δείχνουν ότι θα φέρει αντίπαλο που δεν μπορεί να θεωρηθεί στα μέτρα της Εθνικής μας.

Πάμε, λοιπόν, να δούμε τα δεδομένα στο δεύτερο και στο τρίτο ποτ που ουσιαστικά θα καθορίσουν την τύχη της Ελλάδας στον όμιλο που θα σχηματιστεί. Στο δεύτερο θα βρεθεί όπως όλα δείχνουν η Γερμανία που φυσικά και πρέπει να την αποφύγουμε, ενώ από εκεί και πέρα υπάρχουν ομάδες όπως η Ισλανδία που δείχνει έχοντας πιάσει το «ταβάνι» της τα τελευταία χρόνια να βρίσκεται σε πτώση, η Σουηδία, η Ρωσία και η Ουαλία που αυτή την στιγμή δείχνουν ανώτερες όμως η Ελλάδα μπορεί να τις κοντράρει. Φυσικά, υπάρχουν και συγκροτήματα όπως η Τσεχία και η Αυστρία που αυτή την στιγμή φαντάζουν ως ιδανικές κληρώσεις. Από εκεί και πέρα, ερωτηματικό αποτελούν η Ουκρανία και η Βοσνία που ήρθαν πρώτες στους ομίλους τους του Nations League, ωστόσο δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να υπάρξει σαφής εικόνα για την κατάσταση στην οποία θα βρίσκονται.

Περνώντας τώρα στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας, βλέπει κανείς ομάδες επικίνδυνες αλλά και άλλες που μία κανονική Εθνική ομάδα δεν έχει κανέναν λόγο να τις φοβηθεί. Φυσικά, καλό θα ήταν να αποφευχθεί ντέρμπι με του Τούρκους ή με τους Σέρβους, ενώ ομάδες όπως η Σκωτία, το Ισραήλ, η Νορβηγία και η Βουλγαρία φαντάζουν ως καλοδεχούμενοι αντίπαλοι. «Χλιαρή» αίσθηση λογικά αφήνει κόντρα με ομάδα σκληρή όπως η Δημοκρατία της Ιρλανδίας ή η Βόρειος Ιρλανδία. Συνολικά, σε αυτό το γκρουπ κανένα συγκρότημα δεν θα έπρεπε να φοβίζει την Ελλάδα, ωστόσο, για να συμβεί αυτό πρώτα από όλα θα πρέπει η ίδια να βελτιωθεί και να διορθώσει τα όποια λάθη έχουν γίνει.

Κλείνοντας, κάνοντας απλά μία αναφορά στο πέμπτο και τελευταίο ποτ, ο αντίπαλος που θα προκύψει για την Εθνική μας δεδομένα θα αποτελεί ένα χαμηλό εμπόδιο από τα ματς με το οποίο, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα πρέπει να έρθουν έξι βαθμοί. Πρέπει να σημειωθεί πως υπάρχει πιθανότητα να προκύψει και εκτός αντίπαλος αναλόγως το αν ο όμιλος της Εθνικής θα έχει πέντε ή έξι ομάδες. Φυσικά, αν υπάρξει, η έκτη ομάδα θα είναι ακόμα χαμηλότερης δυναμικότητας.

Προτεινόμενα Άρθρα