H ημέρα που συστήθηκε ο Μέσι (vid)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Πριν από ακριβώς 15 χρόνια ένα αμούστακο 16χρονο παιδί από την Αργεντινή πραγματοποιούσε το ανεπίσημο ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα και συστηνόταν στο ποδοσφαιρικό κοινό. Το όνομα αυτού ήταν Λιονέλ Μέσι.

Στο 75ο λεπτό μιας φιλικής αναμέτρησης με την Πόρτο ο τεχνικός των «μπλαουγκράνα» Φρανκ Ράικαρντ αποφασίζει να δώσει χρόνο συμμετοχής σε έναν βραχύσωμο 16χρονο νεαρό από τις ακαδημίες της περίφημης “La Masia”.

Αποσύρει τον Φερνάντο Ναβάρο και περνάει στην θέση του τον Λιονέλ Μέσι. Με το σκορ να έχει διαμορφωθεί στο 2-0 υπέρ των μετέπειτα πρωταθλητών Ευρώπης, ο νεαρός Μέσι φροντίζει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την ευκαιρία που του παρουσιάζεται.

Δεν αλλάζει την έκβαση της αναμέτρησης, ωστόσο προλαβαίνει σε μόλις ένα τέταρτο συμμετοχής να κάνει αισθητή την παρουσία του και να βρεθεί σε απόσταση βολής από τον Βίτορ Μπαΐα, προκαλώντας ταυτόχρονα αρκετούς μπελάδες στην άμυνα των «δράκων».

Εκείνο το βράδυ κανείς δε μπορούσε να διανοηθεί ότι αυτό το νεαρό παιδί θα βρισκόταν 15 χρόνια μετά στην συζήτηση για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών.

Πηγή: sdna.gr 

Προτεινόμενα Άρθρα