Το αδιανόητο στοίχημα που κατηγορείται ότι έπαιξε ο Ντάνιελ Στάριτζ

από Νίκος Παπαδόπουλος

ο φαινόμενο δεν είναι ασφαλώς νέο φρούτο. Ο εθισμός στον τζόγο δεν χαμπαριάζει από πορτοφόλια.

Ευάλωτος σε αυτόν μπορεί να είναι και κάποιος που δεν ξέρει τι έχει. Διότι η προσμονή του κέρδους είναι η μία παράμετρος. Η αδρεναλίνη που εκκρίνεται κατά τη διάρκεια αυτής της προσμονής είναι αυτό που λέμε η “αρρώστια”. Και όταν κάποιος έχει πολλά, το πρόβλημα είναι ότι αντέχει και να χάσει πολλά.

Ο στοιχηματισμός στον αθλητισμό είναι απαγορευμένος διά ροπάλου από όσους συμμετέχουν σε αυτόν. Έχει συμβεί όμως και στις καλύτερες οικογένειες (βλέπε Μάικλ Τζόρνταν), αλλά η περίπτωση που απασχολεί πρωτίστως τις αρχές δεν είναι ο… αθώος, ρισκαδόρικος τρόπος του “Μιχαλάκη” και των “ομοϊδεατών” του, αλλά η εμπλοκή αθλητών σε γεγονότα με προκαθορισμένο αποτέλεσμα.

Εκεί, οι ποινές μπορεί να γίνουν αμείλικτες και όταν μιλάμε για τον νομοταγή κώδικα των Άγγλων, το “μπορεί” είναι περιττό. Αν πρόκειται δε και για το πιο πολυδιαφημισμένο προϊόν τους, το ποδόσφαιρο, αυτός που τολμά να σπάσει τους κανόνες πρέπει να έχει μεγάλα… κότσια. 

Τον Απρίλιο του 2018 ο 27χρονος δεξιός μπακ της Λίνκολν Μπράντλεϊ Γουντ τιμωρήθηκε με εξαετή αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο, με την κατηγορία ότι είχε “επηρεάσει τη στοιχηματική αγορά”, παίρνοντας κίτρινες κάρτες στους αγώνες με Ίπσουιτς και Μπέρνλι τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2017 αντίστοιχα.

Προτεινόμενα Άρθρα