Ξέρανε την Ίντερ η Αταλάντα!

από Γιώργος Γκάτος

Στο κυνήγι της Νάπολι στη 2η θέση βρισκόταν η Ίντερ, η οποία προερχόταν από 7 συνεχόμενες νίκες στη Serie A, πηγαίνοντας στο Μπέργκαμο για να αντιμετωπίσει την Αταλάντα. Εντούτοις, έπεσε θέμα μίας τεράστιας έκπληξης, καθώς γνώρισε την ήττα με 4-1.

Η Αταλάντα μπήκε στο παιχνίδι με σκοπό να αιφνιδιάσει την Ίντερ και το πέτυχε. Στο 5ο λεπτό έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, όμως ο Χαντάνοβιτς έκανε εντυπωσιακή διπλή επέμβαση στα σουτ των Ζαπάτα και Ντε Ρουν. Ωστόσο, το 1-0 καθυστέρησε μόνο λίγα λεπτά, αφού στο 8′ μετά από σέντρα του Γκόζενς ο Χάτεμπουρ με δεξί σουτ σκόραρε. Στη συνέχεια η Ίντερ απέκτησε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως η Αταλάντα δεν κλείστηκε και γινόταν πολλές φορές επικίνδυνη. Μάλιστα αν δεν ήταν ο Χαντάνοβιτς με τις επεμβάσεις του θα μπορούσε εύκολα να είχε γίνει το 2-0.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για την Ίντερ, καθώς στο 47′ ο Μαντσίνι υπέπεσε σε χέρι μέσα στην περιοχή της Αταλάντα και ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μάουρο Ικάρντι ισοφαρίζοντας σε 1-1. Μολαταύτα, αυτό δεν φόβισε τη γηπεδούχο, η οποία στο 65′ πήρε και πάλι προβάδισμα, με τον Μαντσίνι να γίνεται από μοιραίος… ωραίος και να ισοφαρίζει με κεφαλιά έπειτα από φάουλ ακριβείας του Ίλισιτς.

Στη συνέχεια η Ίντερ πίεσε για να ισοφαρίσει για ακόμη μία φορά, όμως η ομάδα από το Μπέργκαμο δεν της το επέτρεψε. Ακόμα ένα φάουλ ακριβείας του Ίλισιτς επέτρεψε στον Ντιμίστι να πάρει την κεφαλιά και να γράψει το 3-1. Στο 92′ αποβλήθηκε και ο Μπρόζοβιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα τελειώνοντας οριστικά το παιχνίδι για τους “Νερατζούρι”, οι οποίοι δέχτηκαν και 4ο γκολ στο 94′ από τον Αλεχάντρο Γκόμεζ.

Προτεινόμενα Άρθρα