Έσωσε τον βαθμό η Μίλαν

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Αφησαν τα πάντα ανοιχτά ενόψει της συνέχειας

Το πρώτο μέρος κύλησε με την Μπέτις να είναι ανώτερη και να καταφέρνει με τον Λο Σέλσο να πάρει το προβάδισμα στο σκορ μόλις στο 12’. Είχε, μάλιστα, την ευκαιρία να πετύχει και δεύτερο τέρμα με τον Σανάμπρια όμως να την χάνει στο 28’. Συνολικά, η ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο δεν κατάφερε να απειλήσει ιδιαίτερα την αντίπαλη εστία στα πρώτα 45’ και το 1-0 με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια έμοιαζε απόλυτα λογικό.

Στην επανάληψη, ο τεχνικός των «ροσονέρι» γύρισε το σύστημα του από 3-5-2 σε 3-4-3 και η Μίλαν ανέβασε την απόδοσή της πλησιάζοντας με μεγαλύτερη άνεση τα αντίπαλα καρέ. Έτσι, επιβεβαιώθηκε και ο κανόνας που θέλει τους Ιταλούς να έχουν σκοράρει όλα τους τα τέρματα ως τώρα στην διοργάνωση στο δεύτερο μέρος αφού στο 62’ ο Σούσο έφερε το ματς στα ίσια.

 
Ο Σετιέν βλέποντας την ομάδα του να μην μπορεί να δημιουργήσει παιχνίδι όπως στο πρώτο ημίχρονο, πέρασε εκτός τον Χουαδράδο στη θέση του Χοακίν και έστειλε τον Κανάλες μαζί με τον Λο Σέλσο να δίνουν βοήθειες στον Σανάμπρια. Η κίνηση αυτή βοήθησε τους Σεβιγιάνους που από εκείνο το σημείο και μετά «έφτιαξαν» μία – δύο ευκαιρίες μπροστά στα καρέ του Ρέινα.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν μία «ανάσα» από το δεύτερο γκολ στο 87’ όταν ο Κανάλες δεν κατάφερε να σκοράρει και έτσι το 1-1 έμεινε ως και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς τόσο για τις δύο ομάδες όσο και για τον Ολυμπιακό, ενόψει των δύο ματς που απομένουν.

Οι συνθέσεις:

Μπέτις: Λόπες, Φεντάλ, Μπάρτρα, Κανάλες, Σανάμπρια (74’ Λορέν Μορόν), Τέγιο, Γουίλιαμ Καρβάλιο, Χοακίν (67’ Χουαδράδο), Ζούνιορ Φίρπο, Λο Σέλσο, Μαντί.

Μίλαν: Ρέινα, Σούσο, Τσαλχάνογλου, Μπορίνι, Μπακαγιόκο, Ζαπάτα, Μουζάκιο, Κουτρόνε, Ροντρίγκες, Κεσιέ, Λαξάλτ (76’ Αμπάτε).

Προτεινόμενα Άρθρα