Πήρε το Χ ο Χαντάνοβιτς (vids)

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

"Καθάρισε" και πάλι ο Ικάρντι

Χρειαστηκαν 26 τελικές προσπάθειες της Μπαρτσελόνα στην εστία της Ίντερ για να νικηθεί ο Χαντάνοβιτς στο 83ο λεπτό του μεγάλου ματς του Β’ ομίλου στο «Μεάτσα», όμως παρότι ήρθε λίγο μετά η ισοφάριση της Ίντερ, το 1-1 σε συνδυασμό με το άλλο αποτέλεσμα του ομίλου, ήταν αρκετό για να σφραγίσει η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Champions League από την 4η κιόλας αγωνιστική. Ο «Τσινγκούρι» έβγαλε λαγό από το καπέλο λίγο πριν το τέλος και η Μπάρτσα βρήκε γκολ στην αντεπίθεση από τη χρυσή αλλαγή του, τον Μάλκομ, που είχε μπει στο ματς μόλις ένα λεπτό νωρίτερα. Οι «νερατζούρι» ωστόσο δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Τέσσερα λεπτά αργότερα (87′) και σε μια από τις λιγοστές καλές επιθετικές στιγμές της ομάδας του Λουτσιάνο Σπαλέτι στο ματς, ο Μάουρο Ικάρντι ήταν αυτός που ισοφάρισε σε 1-1 και κράτησε την ομάδα του ακόμη και στο κυνήγι της 1ης θέσης και σίγουρα κοντά στην επόμενη φάση.

Όσον αφορά στην εξέλιξη του αγώνα, από τα πρώτα λεπτά η «Μπάρτσα» που για πέμπτο σερί ματς δεν είχε τον τραυματία Μέσι στη σύνθεσή της, έκανε το κλασικό παιχνίδι της με φουλ κατοχή μπάλας και πίεση στην ιταλική άμυνα, χάνοντας κλασικές ευκαιρίες για γκολ από το 2ο κιόλας λεπτό. Ωστόσο, ο 34χρονος Σαμίρ Χαντάνοβιτς βρέθηκε σε πραγματικά μεγάλη μέρα. Έσωσε συνολικά 8 φάσεις των Καταλανών, οι οποίοι κυρίως με Ντεμπελέ, Σουάρες, Ράκιτιτς και Κοουτίνιο συνέχιζαν να σπαταλούν τις μεγάλες ευκαιρίες που τους παρουσιάζονταν. Αυτός που αντίθετα έκανε το… 1/1 στην πρώτη επαφή του με τη μπάλα ήταν ο 21χρονος Βραζιλιάνος, Μάλκομ, που αποκτήθηκε το καλοκαίρι από την Μπορντό. Ήταν το 83ο λεπτό όταν έφυγε στην κόντρα και μετά από ωραίο ελιγμό έξω από την περιοχή της Ίντερ, νίκησε με πλασέ τον Σλοβένο γκολκίπερ.

Για τους γηπεδούχους αντίθετα, χάθηκε μια καλή ευκαιρία από τον Ασαμόα στο 19′ και μια από τον Πολιτάνο στο 65′, πριν το γκολ της ισοφάρισης λίγο πριν το φινάλε. Ένα γκολ που… κατά παράδοση για την Ίντερ ήρθε στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα, κάτι που έχει συμβεί στα 12 από τα συνολικά 26 φετινά της σε όλες τις διοργανώσεις!

Σε κάθε περίπτωση, μετά το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, μπορεί από τις δύο ομάδες να εξασφάλισε μαθηματικά την πρόκρισή της στην επόμενη φάση μόνο η Μπαρτσελόνα, ωστόσο και η Ίντερ παραμένει το μεγάλο φαβορί για να την ακολουθήσει στους «16». Διατηρήθηκε παράλληλα και η κακή παράδοση της -κατά τα άλλα φορμαρισμένης- Μπαρτσελόνα στην Ιταλία, απ’ όπου φεύγει χωρίς «τρίποντο» στις αποσκευές στα τελευταία 8 πλέον παιχνίδια της (0-5-3).

Προτεινόμενα Άρθρα