Τα έκανε μαντάρα η Λίβερπουλ

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Μια νύχτα, που θα θυμούνται σε όλη τους τη ζωή, έζησαν οι φίλοι του Ερυθρού Αστέρα, οι οποίοι είδαν τον Παβκόφ να «καρφώνει» δύο φορές την μπάλα στα δίχτυα του Άλισον για τη νίκη με 2-0 επί της Λίβερπουλ

Nύχτα μαγική κι ονειρεμένη στο Βελιγράδι, όπου περισσότεροι από 50.000 φίλαθλοι γέμισαν το γήπεδο του Ερυθρού Αστέρα και δημιούργησαν μια καυτή ατμόσφαιρα, η οποία βοήθησε την ομάδα τους να… λιώσει τη Λίβερπουλ.

Οι παίκτες του Βλάνταν Μιλόγεβιτς παίρνοντας ενέργεια από την εξέδρα έδειξαν από την αρχή τις διαθέσεις τους απειλώντας με τους Μάριν και Σάβιτς. Η Λίβερπουλ βρήκε την μεγάλη της ευκαιρία για να παγώσει το γήπεδο στο 17′, αλλά ο Στάριτζ κατάφερε να αστοχήσει σχεδόν εξ’ επαφής. Τη απίθανη αυτή χαμένη ευκαιρία, οι Άγγλοι την πλήρωσαν, καθώς στο 22′ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μάριν ο Παβκόφ πήδηξε πιο ψηλά από τον Φαν Ντάικ και με δυνατή κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Ωστόσο, η απόλυτη ηδονή θα ερχόταν για τη σέρβικη ομάδα στο 29ο λεπτό, όταν ο Παβκόφ έπιασε έναν τρομερό κεραυνό από τα 25 περίπου μέτρα απόσταση και κόντεψε να… σκίσει τα δίχτυα της εστίας του Άλισον. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, η Λίβερπουλ προσπάθησε για να μειώσει, αλλά δεν είχε την κατάλληλη ψυχολογία και οι γηπεδούχοι κράτησαν με σχετική άνεση το 2-0.

Όπως ήταν εύλογο, στο δεύτερο μέρος το γήπεδο… έγειρε με τη Λίβερπουλ να πιέζει αφόρητα για την ισοφάριση. Ήδη στο 49′ ο Μανέ έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση, καθώς ήταν σε θέση βολής, όμως ανακόπηκε τελευταία στιγμή. Στη συνέχεια ήρθαν δύο δοκάρια για τους «κόκκινους».

Πρώτα, στο 55′ ο Ρόμπερτσον έκανε μια σέντρα από αριστερά, η οποία κόντραρε και χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Η πιο μεγάλη φάση όμως έγινε στο 71′ όταν ο Σαλάχ μετά από κόρνερ έπιασε ένα βολέ από τα όρια της περιοχής, το οποίο τράνταξε το δεξί δοκάρι του Μπόργιαν. Στο 79′ πάλι ο Αιγύπτιος έφτασε κοντά στο γκολ, όμως ο Ρόντιτς έδιωξε την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή.

Παρά την ασφυκτική πίεση της Λίβερπουλ το 2-0 παρέμεινε μέχρι τέλους, με τον Ερυθρό Αστέρα να βάζει πλέον… φωτιά στον όμιλο, όπου πλέον έφτασε στους 4 βαθμούς, ενώ η Λίβερπουλ έμεινε στους 6.

Προτεινόμενα Άρθρα